Somalı aileler ‘adaleti yer yüzüne çıkarmak için’ yürüyüşe geçti

Soma davasından sonra aradıkları adaleti bulamayan aileler, Ankara’da HSK’nın önüne doğru yürüyüşe geçti. Yanlarına 301 işçinin mezarından aldıkları toprağı da alan aileler, adalet için destek bekliyor.

Soma’da 301 maden işçisinin ölümüyle sonuçlanan iş cinayetinden sonra görülen davada yargılanan sorumlulara verilen cezayı az bulan aileler “Adaleti yer yüzüne biz çıkartacağız” diyerek, yürüyüşe geçti.

Aileler yürüyüşü 301 işçinin defnedildiği Soma Mezarlığından başlattılar. Yürüyüş sırasında yanlarına mezardan toprak ve bir avuç kömürü alan aileler, “Göçük altında kalan adaleti yer yüzüne biz çıkartacağız” diyerek yola çıktılar.

Yürüyüş güzergahı; Çanakkale, Silivri ve Zonguldak üzerinden Ankara olarak belirlendi.

Yürüyüş boyunca, şuana kadar ‘adalet duygusu zedelenmiş’ tüm kesimleri kendilerine destek olmaya çağıran aileler, Soma davasında adalet yerini buluncaya kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söylediler.

301 işçinin yaşamını kaybettiği faciaya ilişkin 11 Temmuz’da sonuçlanan davada yargılanan sanıkları ‘Taksirle ölüme sebebiyet’ten 15 ila 18 yıl arasında değişen cezalar verilmişti. Mahkemenin kararından sonra aileler, Ankara’da HSK’ya yürüme kararı almıştı.