Sönmez: Tek isteğim cenazelerime kavuşmak!

Hatay’da büyük hasara neden olan depremde Rende İnşaat Şirketi’nin yaptığı 2 yıllık apartmanın enkazında kalan kardeşi ve yeğeninin çıkarılması için 13 gündür çabalayan Nihat Sönmez, “Tek isteğim cenazelerime kavuşmak” dedi.

Özel Rende Gelişim Anaokulu ve Rende İnşaat Şirketi’nin sahibi Arif Sami Rende, Hatay’da büyük hasara neden olan depremde iki bloku yıkılan Farklı Yaşam Rende Sitesi’nin kolonlarını kestiği için 2016’da “İmar kirliliğine neden olmak” suçlamasıyla mahkemelik olmuş, ancak yargı tarafından takipsizlikle ödüllendirilmişti. Rende’nin, Odabaşı Mahallesi Ahmet Taner Kışlalı Caddesi’nde yaptığı ve dairelerini lüks rezidans olarak sattığı iki farklı apartmanın da son depremde çöktüğü ortaya çıktı. Nihat Sönmez, bu iki binadan biri olan ve üç katı toprağın altına göçen Rende İnşaat isimli apartmanın enkazında kalan kardeşi Semir ve yeğeni Ege’nin çıkarılması için tam 13 gündür çabalıyor. Yıkılma tehlikesi olduğu için arama kurtarma ekiplerinin çalışma yürütmek istemediğini belirten Sönmez, ANF’ye konuştu.

 

YARGIDA AKLANDI, 2 SENELİK APARTMANLAR DA ÇÖKTÜ

Depremde üç katı toprağa gömülen Rende İnşaat apartmanının iki sene önce inşa edildiğine dikkat çeken Sönmez, “Kardeşim orada kapıcı olarak çalışıyordu. 9 katlı bu apartman, Arif, Sedat ve Hülya Rende kardeşlerin sahibi olduğu Rende İnşaat Şirketi tarafından inşa edildi. Depremde 9 katlı binanın ilk üç katı aşağı çökerek bir kat olmuş. Kardeşim ve yeğenim çöken o katların enkazında kaldı” dedi.

‘AFAD VE İHH ENGEL OLDU’

Tam 13 gündür cenazelerinin çıkarılması için çaresizce bekleyen Sönmez, binanın yıkılma tehlikesi olduğu için AFAD ve İHH gönüllülerinin başka arama kurtarma ekiplerini de engellemeye çalıştığını belirtti. Bu engellemeye rağmen Konya Ereğli’den gelen gönüllü ekibin evvelsi gün enkaz altında kalan 8 yaşındaki diğer yeğeni Hena’nın cansız bedenini çıkardığını anlatan Sönmez, “Arama kurtarma çalışmaları daha erken başlasaydı bugün yeğenim yaşıyor olacaktı, çünkü enkazdan çıkarıldığında cenazesi henüz kokmamıştı, demek ki hayatını yeni kaybetmişti” diye konuştu.

‘TEK İSTEĞİM CENAZELERİME KAVUŞMAK’

İş makinelerinin gelmediği ve arama kurtarma ekiplerinin tehlike nedeniyle çalışma yürütmek istemediği enkazdan kardeşi Semir ve diğer yeğeni Ege’nin de çıkarılması için yardım talep eden Sönmez, “Tek isteğim cenazelerime kavuşabilmek. Mezarlarını hazırladık, açık bekliyor. Ama kimse yardım eli uzatmıyor. 13 gün oldu, daha cenazemizi alamadık. Gelip yıkacaklarsa yıksınlar. Cenazelerimiz görünür halde ama kimse gelip çıkarmıyor. Lütfen artık birileri yardım eli uzatsın” çağrısında bulundu.