Soran gerillalar da Bradost'ta

Bradost alanına yönelik 5 Nisan'da başlayan Türk işgal saldırılarına karşı mevzilenen Soran gerillalar, başlattıkları devrimci hamleyle işgalcileri defedeceklerini söylüyor.

Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a yönelik geliştirdiği işgale karşı savaşan Soran gerillalar, Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi'nin başarıyla sonuçlanacağını vurguluyor.

TÜRKLERİN VARLIĞI BÜYÜK UTANÇ

Bradost alanına yönelik 5 Nisan'da başlayan işgale karşı mücadele eden Soran gerillalardan Azad, Türklerin Güney’deki üslerinin varlığının Federe Hükümet için büyük bir utanç olduğunu ifade ediyor. Azad, şöyle konuşuyor: "Şimdi Başûrê Kurdistan bölgemize işgal girişimleri var. Bu işgalin kapsamı her gün daha çok genişliyor. Türklerin bu işgali, kaynağını Federe Hükümet'ten alıyor. Çünkü meşru olmayan bu işgal için herhangi bir tepki yok. Gerilla var oldukça hiçbir işgalci amacına ulaşamaz. Şimdi Lêlîkan'da savaşıyoruz, büyük bir direniş var ve buraları Türklerden temizleyeceğiz. Halk ile gerillanın birliği işgali bitirecek. Başûrê Kurdistanlı bir gerilla olarak söylüyorum; bu topraklar bizimdir."

KÜRDİSTAN TEK PARÇADIR, DÜŞMAN BİRDİR

Gerilla Ferhat ise Kürdistan’da faşizmin işgal ve katliamlarının son bulması için her alanda savaştıklarını hatırlatarak, şunların altını çiziyor: "Kürdistan tek parçadır ve düşmanımız da birdir. Biz de bu gerçeklik doğrultusunda kendimizi hazırlıyoruz. Zafer ruhuyla hamleyi başarıya ulaştırmakta iddialıyız. Büyük bir moral ve heyecanla sürdürüyoruz."