Soykırım inkarına toplama kampı cezası

Belçika’da bir mahkeme, Yahudi Soykırımı’nı inkar eden bir eski parlamenteri alışılmışın dışında bir cezayla, toplama kamplarını ziyarete mahkum etti.

2010-2014 yılları arasında Belçika Parlamentosu’nda görev yapan Laurent Louis adlı eski parlamenter, Yahudi Soykırımı’nı inkar ve anti-semitist görüşleri nedeniyle tartışılan isimlerden biriydi.

Yahudi Soykırımı’nı inkarın yanı sıra Nazilerin toplama kamplarına dair geçmişi ‘kurmaca’ olarak nitelendiren Louis, daha önce 6 ay hapis ve 18 bin euro para cezasına çarptırılmıştı.

Louis’in Brüksel Temyiz Mahkemesi’nde görülen davasında alışılagelmişin dışında bir karar verildi. Mahkeme, soykırımı inkar eden Louis’i en az 5 eski toplama kampını ziyaret etme cezasına çarptırdı.

Mahkeme ayrıca Laurent Louis’in Auschwitz ve Dachau’nun da aralarında olduğu toplama kamplarına yapacağı ziyaretlerde ‘gördükleri’ ile ‘duygularına’ dair Facebook sayfasında bir rapor yazmasına da hükmetti.

Bu cezaya karşılık Laurent Louis’e daha önce verilen 6 ay tecilli hapis ile 18 bin euroluk para cezası da kaldırılmış olacak.