SP’den HDP’nin yardım çalışmalarına destek

Deprem felaketi mağdurlarına yapılacak insani yardımların bürokratik engellere takılmadan gerçekleşmesini talep eden İsviçre Sosyalist Parti (SP), HDP’nin talep ve kampanyasını da destekleme kararı aldı.

İsviçre’de ulusal hükümetin ortaklarından Sosyalist Parti (SP), Kurdistan, Türkiye ve Suriye’de birçok bölgeyi etkisi altına depremin mağdurlarına acil destek verilmesini istedi. Bern hükümetine yardımların bürokratik engellere takılmadan hızlıca gerçekleşmesini talep eden SP, “Sayısız insanın evini kaybettiği bir ortamda İsviçre mağdurlar için elinden geleni yapmalı” çağrısında bulundu.

Depremzedeler için yapılacak yardımlar için yazılı açıklama yapan SP, kardeş partileri olan Halkların Demokratik Partisi (HDP)’nin depremzedeler için yürüttüğü çalışmalara tam destek verdiklerini bildirdi. HDP’nin depremzedeler için dile getirdiği taleplerin yerine getirilmesini isteyen SP, özellikle deprem bölgelerine yardımda bulunmak isteyenlerin engellenmemesi gerektiğini ifade etti.

Açıklamada devamla SP, partilerinin desteklediği yardım kuruluşu Solidar Suisse, deprem bölgesinde gıda yardımı, sağlık hizmeti ve elbise desteğinde bulunduğu belirtildi.

Solidar Suisse adlı yardım kuruluşuna aşağıdaki linki takiben bağış yapılabilir.