GÖRÜNTÜLÜ

SPD’den Kürt halkına Newroz mesajı

Almanya’da iktidar ortağı SPD tarafından yayınlanan görüntülü mesajda, Kürtler başta olmak üzere tüm halkların Newroz’u kutlanırken, Newroz’un barış ve özgürlük taleplerinin dile getirilme günü olduğuna dikkat çekildi.

 

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Genel Başkan Yardımcısı ve Hessen Eyalet Parlamentosu üyesi  Thorsten Schäfer-Gümbel tarafından yayınlanan mesajda tüm halkların Newroz Bayramı kutlandı.

Mesajında Newroz’un her kesime sağlık, mutluluk, ama herşeyden önce ‘barış getirmesi’ dileğinde bulunan SPD Başkan Yardımcısı, bu dileklerini ‘özellikle Kürtlere’ ilettiğinin altını çizdi.

Newroz’un Kürtlerin kimlikleri açısından önemine dikkat çeken Thorsten Schäfer-Gümbel, toprakları farklı ülkeler arasında paylaşılan Kürtlerin yüz yıllarca baskı ve takibatlara maruz kaldıklarını hatırlattı.

Newroz’un bundan dolayı barış ve özgürlüğe olan hasretin dile getirildiği gün olduğunun altını çizen SPD Başkan Yardımcısı, bu yılki Newroz’un da herkese kutlu olmasını dilediğini söyledi.

Schäfer-Gümbel, Kürtlerin talep ve isteklerinin gelecekte gerçekleşmesi için kendisinin de çaba göstereceğini sözlerine ekledi.