Stockholm'de Şilililerden Rojava'yla dayanışma

İsveç'in başkenti Stockholm'de akşam saatlerinde Türk devletinin işgalini protesto etmek için yapılan eyleme Şilililer de katılarak Rojava devrimiyle dayanışma içinde oldukları mesajını verdi.

Her akşam Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgal girişimini protesto etmek amacıyla Sergel Meydanı'nda gösteri yapan Kürdistanlılar ve dostları bu akşam da bir gösteri düzenledi.

Amara Kadın Meclisi'nden Ayşe Göktepe, meydanda yaptığı konuşmada Türk devletinin Rojava'da gerçekleştirdiği savaş suçlarını somut örnekler vererek teşhir etti.

Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği'ne Kürtlere karşı kimyasal silah kullanan Türk devletine yaptırım uygulamaları çağrısı yaptı.

Türk devletini protesto eylemine Şili'de metro ücretlerinin artırılmasını protesto eden halkla dayanışma amacıyla gösteri yapan bir grup Şilili de destek verdi.

YPG/YPJ bayraklarını ellerine alan Şilililer, Türk devletinin işgalini protesto eden sloganlar attı. Kürtçe ve İspanyolca marşların çalındığı gösteride bir konuşma yapan Şilili genç Charlie Kapoz Vagas, Halkların ortak düşmanlarının faşizm ve diktatörler olduğunu belirterek “Biz halklarımız geleceği için Kürtlerle birlikte tek bir halk gibi onlara karşı birlikte mücadele ediyoruz” dedi.

ANF'nin sorularını yanıtlayan Şilili Jorge Contreras, siyasi ilticacı olduğunu ve askeri cunta döneminde 6 yıl cezaevinde yattığını söyledikten sonra şunları kaydetti.

“Biz on yıllar boyunca Kürt Halkının kendi devletini kurması için verdiği mücadeleyi destekliyoruz. Biz, Türk devletinin Kürtlere yönelik saldırılarına karşı çıkıyor ve Kürt Halkıyla dayanışma içinde olduğumuzu söylüyoruz.”

Adolfo Ramirez de “Kürtlerin mücadelesi bizim mücadelemizdir. Biz de onlar da adil ve sosyalist bir düzen için mücadele ediyoruz.  Bu nedenle birlikte mücadele etmeliyiz” dedi.