Stockholm'de AKP-KDP saldırıları parlamento önünde protesto edildi

AKP-KDP destekli çetelerin Şengal ve Minbic'e yönelik saldırıları İsveç'in başkenti Stockholm'de parlamento binası önündeki Mynttorget Meydanı'nda yapılan bir eylemle protesto edildi.

PJAK ve Stockholm Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin çağrısı üzerine gerçekleşen Ciwanên Azad'ın destek verdiği eylemde, faşist Erdoğan rejimiyle işbirliği yapan KDP'nin Şengal'de Êzidîlere yönelik saldırıları kınandı.

Türk devletinin Rojava halkının kazanımlarını ortadan kaldırmak için her türlü ahlaksızca yöntem başvurduğunu ve uluslararası tüm anlaşmaları çiğnediğini hatırlatan konuşmacılar, KDP'ye Kürt halkının ortadan kaldırmak isteyen AKP rejimi ile yaptığı işbirliğine son vermesi çağrısında bulundu. İsveç Hükümeti'ne de Şengal ve Rojava'ya yönelik saldırıları kınama çağrıları yaptılar.

Ulusal birlik çağrılarının da yapıldığı gösteride, AKP ve KDP'yi protesto eden sloganların yanı sıra “Kanlı ellerinizi Şenal ve Rojava'dan çekin”. “Biji berxedana Şengalê”, “Biji berxedama Rojava”, “Biji Serok Apo” ve “PKK halktır, halk burada” sloganları atıldı.