Strasbourg’daki Nöbet eylemini Zürich grubu devraldı

25 Haziran 2012’de başlatılan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, bugüne kadar kesintisiz olarak sürdürülen en uzun Kürt eylemi olma özelliğine sahip.

Avrupa Konseyi (AK) binasının karşısında bulunan alanda sürdürülen nöbet eylemi, son yedi haftadır İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) Öcalan’ı ziyaret etmesi talebiyle düzenlenen oturma eylemiyle yan yana yapılıyor.

287’nci haftasındaki eylemi İsviçre’nin Zürich şehrinden gelen Zeynel Aydın, Müslüm Şahin, Barış Coşkun, Şervan Kabak adlı Zürich Demokratik Kürt Halk Meclisi üyeleri, PYD Avrupa Kadın Meclisi üyelerinden devraldı.

‘EYLEMLERİMİZLE TECRİDİ PARÇALAYACAGIZ’

Dün nöbeti devralan grup üyeleri adına konuşan Zeynel Aydın, gün boyunca Avrupa Konseyi ve CPT önünden geçen Fransızlara ve bu kurumların çalışanlarına yönelik bilgilendirmeler yaptıklarını söyledi. Bir hafta boyunca kalacakları nöbet eyleminin önemine vurgu yapan Aydın, şöyle dedi: “Uluslararası komplo 19’uncu yılında. Bu 19 yıl içerisinde Önderliğimiz her türlü insanlık dışı koşullarda yaşamaktadır. Önderlik bizim için yaşam ve ölüm gerekçesidir. Biz Kürtler olarak ne bu tecridi ne de insanlık dışı uygulamaları asla kabul etmiyoruz. Önderliğimiz fiziki özgürlüğüne kavuşuncaya kadar da bu nöbet ve diğer eylemlerimiz devam edecektir. Eylemlerimizle bu insanlık dışı tecridi parçalayacağız.”

Türk devletinin ateşle oynadığını söyleyen Aydın Türkiye’nin politikalarına göz yuman Avrupa devletleri ile CPT gibi kurumların da suçlara ortak olduğunun altını çizdi. Aydın, CPT’nin bir an önce Kürt halkının taleplerine kulak vermesini de istedi.