Sürücü: Sayın Öcalan’ın varlığı, özgürlüğü getirecektir

HDP Urfa İl Eş Başkanı Ayşe Sürücü, “Sayın Öcalan’ın varlığı ve özgürlüğü bu topraklara barış, huzur ve özgürlük getirecektir” dedi.

HDP Urfa İl Eş Başkanı Ayşe Sürücü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikir, anlayış ve felsefesiyle tüm Ortadoğu halklarına yeni bir yol haritası gösterdiğini kaydetti.

Öcalan’ın tüm kadınlar için önemli bir Önder olduğunu belirten Sürücü, “Sayın Öcalan, özgür ve demokratik bir toplum yaratarak ortak, eşitlikçi ve kadın özgürlükçü bir yaşamı ortaya çıkarmıştır. O yüzden de 4 Nisan ve Sayın Öcalan özeldirler. Özellikle Sayın Öcalan, Kürt sorununun çözümü noktasında rolü en belirgin olan kişidir. Geçtiğimiz süreçlerde de bunu çok açık bir biçimde gördük” dedi.

Öcalan’ın bu coğrafyada barış, özgürlük ve sorunların çözülmemesi için tecrit edildiğini belirten Sürücü, şöyle devam etti: “Sayın Öcalan barış ve müzakerelerin muhatabı, Kürt sorununun da ise çözümün anahtarı olduğu için onu tecrit ettiler. Bizlerde 4 Nisan’a bu his ve açıdan bakıyoruz.”

‘ÜLKE CEHENNEME DOĞRU GİDİYOR’

4 Nisan etkinliği için Amara köyüne gitmelerinin engellendiğini hatırlatan Sürücü, “Partimizin Halfeti ilçe binasında toplandık, o kitleyi de dağıtmak istediler. Bundan dolayı da milletvekili ve eş başkanlardan oluşturduğumuz bir heyet ile köye gitmeye çalıştık. Fakat yarı yolda ‘Bu köye girişler yasaklıdır!’ diyerek, kurdukları ablukadan geçmemize izin vermediler. Açıkçası ben anlamakta zorluk çekiyorum; devlet neden bu kadar Sayın Öcalan’ın fikirlerinden ve doğum gününden korkuyor? Çünkü Sayın Öcalan’ın varlığı ve özgürlüğü bu topraklara barış, huzur ve özgürlük getirecektir. 4 Nisan’ın kalıcı bir barışa, Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kırılmasına ve müzakere görüşmelerinin başlamasına vesile olmasını diler, bugünü Sayın Öcalan’a ve tüm Ortadoğu halklarına kutlarız” dedi.

‘SAYIN ÖCALAN’A SAHİP ÇIKILMASINDAN KORKULUYOR’

Amara’ya gitmek isteyenlerden 9 kişinin gözaltına alındığını da söyleyen Sürücü şunları belirtti: “Gözaltına alınanlar arasında il eş başkanı ve parti ilçe eş başkanları da vardı. Onlarda 4 Nisan’da kutlamaya katılmak için köye gitmişlerdi. Bunlardan 5 kişi Mehmet Öcalan’ın evinde gözaltına alındı. Amara köyünde ve onun bağlı olduğu ilçe sınırlarında hiçbir açıklamaya veya etkinliğin yapılmaması için alınan bir karar vardı. Tabii bu karar yukarılardan alınmış bir karardı. Çünkü Halfeti’ye gelen tüm yollar kapatılmışlardı. Hatta Serhad illerinden gelen halkımızın bir kısmı Siverek’ten sonra geri çevrilmişler. Bir adım daha ileri gidecekleri taktirde gözaltına alınacakları yönünde tehdit edildiler. Birecik ve Viranşehir ilçelerinde durdurulanlar vardı. Yani çok katı yasaklar ve zorluklar yaşattılar bizlere. Bir cümleyle özetlersek; devlet Kürt halkının Sayın Öcalan’a sahip çıkmasından korkuyor. O yüzden de Sayın Öcalan’ı gündemden düşürmek, onu ve Kürt halkını birbirinden koparmak, uzaklaştırmak istiyorlar.”

‘HALKIMIZ MESAJINI VERDİ’

Türk devletinin Öcalan’ın Kürt halkının arasındaki bağın koparılmasında başarılı olamayacağını söyleyen Sürücü, “Sayın Öcalan, felsefesiyle, kendini Kürt halkı başta olmak üzere tüm Ortadoğu halklarına kabul ettirmiştir. Devletin bunu böyle görüp, kabullenmesi gerekiyor. Her ne kadar yasaklar ve engeller koysalar da bizler amacımıza ulaştık. Halkımız bugüne sahip çıkarak, ‘Tecrit kırılacak ve Sayın Öcalan özgürleşecek’ mesajını verdi. Partimizin Halfeti ilçe binasında açıklamamızı da yaptık” dedi.

3 Nisan günü köyde yaşayan Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan’ın evine baskın yapılmış, aralarında DBP Urfa İl Eş Başkanı Bekir Karakeçili ve bölgedeki gelişmeleri takip etmek için orada bulunan gazeteci Yusuf Topaloğlu’nun olduğu 9 kişi gözaltına alınmıştı. Bir gün gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakılmışlardı.