Suruç Aileleri İnisiyatifi hasta tutsaklara dikkat çekti

Suruç Katliamı’nın 78’inci ayında hasta tutsakların durumuna dikkat çeken Suruç Aileleri İnsiyatifi, hasta tutsakların serbest bırakılmasını istedi.

 

 

Suruç Aileleri İnsiyatifi, Suruç’ta yaşamını yitiren 33 kişi için katliamın 78’inci ayında Kadıköy Halitağa Caddesi’nde bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Açıklamaya, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Eş Başkanları Yaren Tuncer, Okan Danacı ve Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı katıldı. 

Açıklamada, "Kalplerimiz adalet için atsın" pankartı açıldı.

Türkiye’de yaşanan hukuksuzluklara karşı bir adalet mücadelesi yürütüldüğünü söyleyen Feti Aydın, hasta tutsakları işaret ederek,"Şu an hapishanelerde bulunan hasta tutuklulardan birisi de, 33 düş yolcularımızdan Evrim Deniz Erol’un annesi Besra Erol’dur. Kemik erimesi, bel fıtığı ve mide hastalıkları olan Besra Erol, ilerleyen yaşına ve gün geçtikçe ağırlaşan hastalıklarına rağmen hapishanede tutulmaya devam ediliyor. Son dönemde hapishanede kalan hasta tutukluların tedavi edilmediği ve sağlıklarının olumsuz etkilendiği haberleri bizi derinden kaygılandırmaktadır. Başta Suruç ailelerimizden Besra Erol olmak üzere hasta tutukluların tedavilerinin yapılmasını ve hastalıklarından dolayı cezaevinde kalmaya elverişli olmayan tutukluların serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi.

‘HUKUKSUZLUĞA KARŞI MÜCADELE SÜRECEK’

2017 Diyarbakır Newrozu'nda katledilen Kemal Kurkut’un yanı sıra Rabia Naz ve Hrant  Dink davalarında yaşanan adaletsizliğe de dikkat çeken Aydın, "Katliam davalarında bunlar yaşanırken adalet isteyenler yargılanmaya devam ediyor. Suruç katliamının 6. yılında birçok şehirde arkadaşlarını anmak isteyen gençler gözaltına alınmış, haklarında davalar açılmıştı. Bu davalardan 2'si geçtiğimiz hafta Adana ve İzmir’de görüldü. Görülen iki davada da, katliamları aydınlatmak için gösterilmeyen çaba anmalara katılan gençlere suç delili üretmek için harcandı. Gençlere anmalara neden katıldığı, neden slogan attığı soruldu. Yüzlerce insanın öldüğü katliam dosyalarında yeterli kanıt bulunamayan bir ülkede atılan sloganların suç delili sayılması adalet mücadelesinin en temel nedenidir. Başta Suruç olmak üzere tüm hukuksuzluklara karşı adalet mücadelesini sürdüreceğiz” diye belirtti.