Suruç Aileleri İnisiyatifi'nden çocuklara oyuncak

Suruç Aileleri İnisiyatifi, katliamın beşinci yıl dönümünde mülteci çocuklara oyuncak dağıttı.

Suruç Aileleri İnisiyatifi, Suruç Katliamı'nın 5’inci yılında, “Düşlerimizin izinde aynı kararlılıkla yürüyoruz” şiarıyla başlattığı oyuncak kampanyası kapsamında ülkenin dört bir yanından topladıkları oyuncakları, Ankara Dikmen’de bulunan iki mülteci yerleşim alanında yaşayan çocuklara ulaştırdı.

'ANILARINI SIRTLANIYORUZ'

İzmir’den Van’a kadar birçok kentten 17 Temmuz’a kadar Ankara’ya gönderilen oyuncakları mülteci çocuklar için paketleyen Suruç Aileleri İnisiyatifi ve SGDF üyeleri, Dikmen’de iki mülteci yaşam alanını ziyaret etti. Toplanan oyuncaklar arasında ayrıca Kandıra Hapishanesi’nden siyasi tutsakların el emeği ile ördüğü bebekler de vardı. Suruç Aileleri İnisiyatifi, oyuncakları dağıtmadan önce aileler ve çocuklarla sohbet etti, hikâyelerini dinledi.
Katliamda yaralanan Suruç Aileleri İnisiyatifi Üyesi Cansu Yumuşak, “Düş yolcularımız da kendi imkânlarıyla edindikleri oyuncakları çocuklarla paylaşmak istemişlerdi, ama buna engel oldular. Biz onların anılarını, her yıl olduğu gibi 5’inci yılında da sırtlanacağız, diye söz vermiştik. Çocuklar ülkelerinde kalamadılar, çok büyük bir yokluk ve yoksulluk içerisinde burada yaşamak zorunda kaldılar. Biz de bütün toplayabildiğimiz oyuncakları, Suruç’un yıl dönümünde onlar anısına çocuklarla burada paylaşıyoruz” dedi.

'BUNLAR SİZİN OYUNCAKLARINIZDI'

Yumuşak, ailelere ve çocuklara şöyle hitap etti:
“Benim çok sevdiğim arkadaşlarım vardı. Bu arkadaşlarım siz daha Suriye’deyken sizin yanınıza gelip çocuklara oyuncak getirmek istiyorlardı. Bundan tam 5 yıl önce buradan yola çıktılar, size doğru geliyorlardı. Ama yolda kötü bir şey oldu ve o arkadaşlarımızın bazıları yaralandı, bazıları hayatlarını kaybetti. Ama biz onların sizinle, bir sürü çocukla oyuncak paylaşmak istediğini hiç unutmadık. Onların paylaşmak istediği oyuncakları size getirdik ve sizlerle bu oyuncakları arkadaşlarımızın anısına paylaşmak istiyoruz."

OYUNCAK GÖTÜRMEK İSTERKEN KATLEDİLDİLER

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun (SGDF) çağrısıyla, 300 genç yeniden inşa çalışmalarına destek olmak, oyuncak ve insani yardım malzemeleri götürmek için Kobanê’ye gitmek üzere 20 Temmuz 2015’te Suruç’ta buluşmuş, devlet destekli DAİŞ çetelerince 33 genç katledilmişti.