Suruç Aileleri İnisiyatifi: 7500 TL’lik adaleti tanımıyoruz

Suruç Aileleri İnisiyatifi, dönemin Suruç İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yapalıal’a verilen 7 bin 500 liralık para cezasına tepki gösterdi. Yazılı bir açıklama yapan İnisiyatif, "7500 TL'lik adaleti tanımıyoruz" dedi.

Saldırı olacağına dair ortada istihbarat raporları olduğuna dikkat çeken Suruç Aileleri İnisiyatifi, "İstihbarat raporlarına, açıkça uyarılara rağmen katliamda sorumluluğu bulunan Mehmet Yapalıal'a verilen 'ödül' Türkiye'de adalet mekanizmasının durumu için iyi bir fotoğraftır" dedi.

Adalet mücadelesini sürdüreceklerini belirten Suruç Aileleri İnisiyatifi, şunları kaydetti: "Daha önce yaşanan katliamlarda da aynı tiyatroyu sergileyen yargı mekanizması, 'göstermelik bir suçlu' belirleyerek asıl faillerin peşine düşmemiş, 'göstermelik suçluyu' da cezasızlıkla ödüllendirmiştir. İşte tam da bu yüzden Türkiye'de yargıya güven yerlerde gezinmektedir, işte bu yüzden kimsenin adalet mekanizmasına saygısı kalmamıştır. 

Bizler Suruç Katliamı'nda yakınlarını kaybeden aileler olarak 7500 TL'lik bir adaleti tanımıyoruz. Bu zamana kadar verdiğimiz adalet mücadelesini daha da büyüterek yaşadığımız adaletsizliğe cevap olacağız. 33 canımızın düşlerini asla yarım bırakmayacağız."