Suruç gazisi Keleş: Tecrit kalkana kadar eylemimiz sürecek

Açlık grevinde olan tutsaklardan Suruç gazisi Metin Keleş, tecrit tam anlamıyla son bulmadan eylemlerini sonlandırmayacaklarını belirtti.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 2015 Temmuz ayında DAİŞ tarafından yapılan bombalı saldırıda yaralanan Suruç gazisi Metin Keleş, iyileşmeden tutuklanmıştı. Bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tekrar tutuklanan Keleş Manisa Akhisar Cezaevi'ne konuldu. 3 buçuk yıldır cezaevinde olan Keleş’e mahkeme önceki dosyalarından dolayı 17 yıl hapis cezası verdi. 5 Ocak’tan bu yana açlık grevinde olan Keleş, ailesi aracığıyla kamuoyuna mesaj gönderdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sonlanması talebiyle binlerce tutuklu gibi açlık grevinde olan Keleş, gönderdiği mesajında "Bizler açlık grevinde bile kendimize bu halka tam anlamıyla adamış hissetmiyoruz. Bizler kendimizi bildiğimiz günden bu yana bu halk için mücadele etmek için adadık kendimizi. Bu uğurda ölmeye de hazırız. Tecrit tam anlamıyla son bulmadan bizim de eylemimiz son bulmayacak" dedi.

ÇOCUKLARIMIZIN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

5 Ocak’tan bu yana açlık grevinde olan Keleş’in sağlık durumu her geçen gün kötüleşiyor. 28 yıl önce Mardin, Midyat’tan birçok Kürt gibi göçe zorlanan ve Adana'ya yerleşmek zorunda kalan Keleş ailesinin 6 çocuğundan en küçüğü olan Metin'i anlatan annesi Hamidiye Keleş, "Onun yeri hep ayrı. İster son beşik desinler, ister başka bir şey. Metin her zaman göz bebeğimdi" dedi.

Yetkililere seslenen Anne Hamidiye Keleş şu çağrıyı yaptı: "Oğlum, 4 ay oldu hiçbir şey yemedi, içmedi. Onun hali de, bizim ki de ortadadır. Ona durumunu soruyoruz, ‘Anne durumumuz sizin elinizdedir. Siz dışarıda, mücadele ettiğiniz sürece bizim durumumuz iyi olacak’ diyor. Biz anneler sokaklardayız. Çocuklarımız için onların dışarıdaki sesleri olmaya devam edeceğiz. Artık duysun herkes bu sesi. Tecridi kaldırın."