‘Suruç katliamının sorumluları hala açığa çıkarılmadı’

DTK: Katliamın üzerinden 4 yıl geçmiş olmasına rağmen, katliamın arkasındaki “sır” perdesi hala aralanmamış, katliamı planlayan asıl güçler ve sorumlular açığa çıkartılmamış ve üstü örtülerek gündemden düşürülmek istenmiştir.

Türkiye ve Kürdistan’ın farklı kentlerinden Rojava’ya gitmek için yola çıkan SGDF’li gençlere yönelik düzenlenen saldırı ve katliama ilişkin açıklama yapan DTK, katliamın üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen, sorumlularının açığa çıkarılmadığını belirtti.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun (SGDF) çağrısıyla Suruç’tan Kobanê’ye gidecek gençler 20 Temmuz 2015 günü, saat 11.30 sularında Amara Kültür Merkezi bahçesinde toplandı. Basın açıklaması yapıldığı sırada gençlerin arasına giren, DAİŞ çetesinin kendisini patlatması ile 33 kişi hayatını kaybetti, 100’den fazla kişi de yaralandı.

Katliamın yıldönümüne ilişkin yazılı bir açıklama yapan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) şunlara dikkat çekti:

“20 Temmuz 2015 tarihinde, Halkımız ve Rojava devrimi ile enternasyonal dayanışma amaçlı Suruç’ta toplanan, Türkiyeli sol-sosyalist gençler, IŞİD terör çeteleri tarafından büyük bir katliama uğradılar Bombalı intihar saldırısında 33 sosyalist genç şehit oldu, yüzü aşkın genç de ağır şekilde yaralandı. Aradan 4 yıl geçmiş olmasına rağmen, katliamın arkasındaki “sır” perdesi hala aralanmamış, katliamı planlayan asıl güçler ve sorumlular açığa çıkartılmamış ve üstü örtülerek gündemden düşürülmek istenmiştir.

Katliamının 4. yıldönümünde Suruç şehitlerini, büyük bir mücadele ruhu ve kararlılığı ile anıyor, onların anılarına bağlılığımızın gereği; şehitlerimizin uğrunda şehit oldukları, halklarımızın birliği, kardeşliği ve özgür-demokratik ortak gelecek ideallerini mücadelemizde yaşatmak ve zafere götürmek sözümüzü yineliyoruz.

Onların anılarına bağlılığın, daha çok örgütlenmek, birleşmek, ortak mücadele etmek, enternasyonal mücadele ruhunu tüm Ortadoğu halklarının ortak mücadelesinin yol göstericisi yapmak olduğunun bilincinde olarak, mücadelemizi yürütüyoruz.

Suruç ve Rojava şehitleri şahsında bütün Özgürlük şehitlerini bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.”