Suruç'ta gözaltına alınanlar tutuklandı

Suruç’ta gözaltına alınan ve 4 kişi tutuklandı. Tutuklananlardan birinin İlçe Emniyet Müdürlüğünün boyacısı olduğu ve daha önce ajanlık dayatıldığı öğrenildi.

Türk İçişleri Bakanlığı, Urfa'nın Suruç ilçesinde “yargı ve kamu görevlilerine yönelik eylem hazırlığında” olduğu iddiasıyla 4 kişinin 14 Eylül’de gözaltına alındığını duyurdu. İçişleri Bakanlığı tarafından paylaşılan gözaltı haberinde dosyada “gizlilik” olmasına rağmen 4 kişinin yüzlerinin gözüktüğü fotoğraflar servis edilerek kişiler “örgüt üyesi” olarak gösterildi.

Suruç Jandarma Karakolu’nun Sarayaltı ve Hürriyet mahallelerinde yapılan operasyonda 3’ü Suriyeli 4 kişi gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığına götürülen 4 kişinin ifadeleri ise bir gün sonra alındı.

MİT TARAFINDAN TEHDİT EDİLMİŞLER

Gözaltına alınanlardan M.A., inşaat işçisi olduğunu belirterek iki yıl önce ve gözaltına alınmadan 3-4 gün önce emniyet binasını boyadığını belirtti.

M.A. ile birlikte gözaltına alınan Ö.Ç. , A.T. ve A.H.A., dün adliyeye sevk edildi. 4 kişi savcılık tarafından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği, 4 kişiyi "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutukladı. 4 kişi Urfa'daki 1 Nolu T Tipi Cezaevi’ne götürüldü.

 

Tutuklanan 4 kişinin daha önce farklı tarihlerde MİT tarafından ajanık dayatılarak tehdit edildiği ve kişilerin bunu yakın çevreleriyle paylaştığı ifade edildi.