'Suruç'ta şehit olanların düşleri yarım kalmayacak'

Suruç Katliamı'na ilişkin Urfa'da düzenlenen toplantıda, yaşamını yitirenlerin düşlerinin yarım bırakılmayacağı belirtildi.

Suruç Aileleri İnisiyatifi, Suruç Yaralıları ve Tanıkları ile Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu, katliam davasının 3. duruşmasının ardından basın toplantısı düzenledi.

Davanın görüldüğü Hilvan hapishanesi önünde yapılmak istenen açıklamanın engellenmesi üzerine, basın toplantısı Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Örgütü'nün binasında düzenlendi.

Suruç Aileleri İnisiyatifi adına konuşan Hacer Elçin, mahkemede yaşanan hukuksuzluklara dikkat çekerek, sanığın SEGBİS'le katılma kararını protesto ettiklerini vurguladı. Elçin, "Son nefesimize kadar Suruç için mücadele edeceğiz" dedi.

'HERKESİN DAVASI'

Yüksel direnişçisi Veli Saçılık, Suruç Davası'nın herkesin davası olduğunu vurguladı. Aslında olmayan bir mahkemenin varmış gibi yapıldığını belirten Saçılık, katliam mağdurlarına sanık gibi davranıldığını kaydetti. Duruşma çıkışı ailelere yönelik jandarmanın saldırı uyarısını hatırlatan Saçılık, mücadelenin süreceğini vurguladı.

Suruç şehidi Süleyman Aksu'yu yakından tanıyan Eğitim Sen Hukuk Sekreteri Ebru Yiğit, baro tarafından sanıklara atanan avukatların onurlu bir duruş sergileyerek davadan çekildiğini söyledi. Yiğit, "Hesap sorma bugünden mahşere kalmayacak" dedi.

'OYUNLARINI BOZACAĞIZ'

Suruç gazisi Ali Deniz Esen ise SGDF adına yaptığı konuşmada, duruşma adı altında bir tiyatroyla karşılaştıklarını söyledi. Suruç gazilerinin tanıklıklarının kabul edilmediğini dile getiren Esen, "Kaybettiğimiz 33 yoldaşımızın düşlerini gerçekleştirene kadar inatla ve kararlılıkla mücadele edeceğiz. Onların adalet oyunlarını bozacağız ve adaletin yerine getirilmesini sağlayacağız" ifadesini kullandı.

Suruç Yaralıları ve Tanıkları adına söz alan Bawer Güner, katliamdan yara alan biri olarak tanıklığının kabul edilmemesine tepki gösterdi. 

'KARARI VERENLER YARIN YARGILANACAK'

İnsan Hakları Derneği (İHD) adına söz alan Adnan Vural ise sanığın korunduğunun altını çizerken, davanın avukatlarından Can Tombul, Suruç'da yaralananların, yakınlarını kaybedenlerin ve savunmanlığını yapanların özgür olmadığını söyledi. 

ÖCALAN: DÜŞLERİNİ YARIM BIRAKMAYACAĞIZ

HDP Urfa Miletvekili Dilek Öcalan, Suruç Katliamı'nı gerçekleştirenlerin halklar arasında kurulan köprüyü dinamitlediklerini söyledi. Ancak bunun başarılamadığının altını çizen Öcalan, şunları kaydetti: "Aradan 3 yıla yakın süre geçmesine rağmen bu yardımlar, dayanışma ve sevgi seli daha da güçlenerek büyüyor. Faşizme karşı ortak mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz. Sözümüz 33 düş yolcusunun düşlerinin yarım kalmaması, bizler bu sorumluluğu biliyoruz. Suruç Katliamı insanlığa karşı işlenen bir suçtur."