‘Suruç vakfı kurulduğunda mücadele daha güçlenecek’

Suruç Aileleri İnisiyatifi, bir vakıf kurarak mücadelelerini daha da güçlendirmeyi hedefliyor.

Urfa Suruç’ta 20 Temmuz 2015 tarihinde DAİŞ çetelerinin saldırısı altında olan Kobanê’ye oyuncak götürmek için yola çıkan SGDF’li gençlere bombalı saldırı gerçekleşmiş ve 33 genç yaşamını yitirmişti. Katliamı DAİŞ çeteleri üstlenmişti. Katledilenler arasında Vatan Budak da yer alıyordu. Vatan Budak’ın babası Murat Budak kuracakları vakfı ANF’ye anlattı.

Oğlunun Suruç’a gittiği günü ve patlamadan sonra yaşadıklarını anlatan baba Budak, şunları ifade etti: “Vatan Suruç’a gideceği gün bayramın üçüncü günüydü. İkimiz evdeydik, annesi başka bir yerdeydi. Vedalaştık gitti. Suruç’taki saldırıyı duyduk, Vatan’ımız 14 gün direndi. 4 Ağustos tarihinde ölümsüzler kervanına katıldı. Bizler de o günden beri hemen hemen her gün Vatan’ımızla beraber hayatımızı devam ettiriyoruz. Onun bize bıraktığı bayrağı taşımaya devam ediyoruz. Oğlumun mezarına hiçbir zaman eşim oğlum beraber gitmiyoruz. Özel günler hariç tek tek girip ziyaret ediyoruz. Onurluyuz. Ne mutlu bize ki böyle bir onurlu dava bıraktı bize.”

Oğlu Vatan’ın, 100 yaşına kadar boş yaşamaktansa onurlu bir şekilde ölmek istediğine dair sözlerini hatırlatan Budak, oğlunun bir amaç için “ölümsüzler kervanına” katıldığını söyledi.

93 doğumlu oğlunun gerçek adının Welat (Türkçesi vatan, ülke) olduğunu ancak nüfus müdürlüğünde değiştirildiğine dikkat çeken Budak, diğer bir oğluna da Özgür adını verdiğini kaydetti. Budak, “Özgür bir vatanımız olsun diye...” ifadelerini ekledi

Suruç Aileleri İnisiyatifi olarak 20 Temmuz’da Türkiye ve Kürdistan’ın tüm bölgelerinde görkemli anmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Budak, 3 Ağustos’ta Abbasağa Parkı’ndaki etkinliğe de dikkat çekti.

Suruç katliamının 4’üncü yıldönümü dolayısıyla Abbasağa Parkı’nda düzenlenen etkinlikte “Dayanışmayla birleşerek kazanacağız; mutlaka kazanacağız” mesajı verildi

Budak, “Buradan gelecek gelir ile de vakıf kurma girişimimiz var” diye konuşurken, vakıf kurmadaki amaçlarını ise şöyle özetledi:

“Hayatlarını kaybedenler için, IŞİD ve devletin yaptıkları saldırılara karşı bütün halkların bir araya gelmesi ve örgütlenmesi için bir gereklilik olduğunun bilincine vardık.”

Vakıf için büyük destek gördüklerini de belirten Budak, kısa bir süre önce Samsun’da bulunduğunu ve orada çok sayıda insanın katkı sunmak istediğini söyledi. Budak, “Vakfı kurduğumuzda mücadelemiz daha da çoğalacak. Birleşerek güçleniyoruz” dedi.