TİP heyetinden Güven’e ziyaret

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, 120 gündür açlık grevinde olan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’i ziyaret etti.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve Hatay Milletvekili Barış Atay, Leyla Güven’i evinde ziyaret etti.

HDP milletvekili Leyla Güven, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması için 120 gündür açlık grevinde bulunuyor.

TİP heyetinin ziyaretine HDP Amed Milletvekili Saliha Aydeniz de eşlik etti.

Leyla Güven’in yaşadığı sağlık sorunlarından dolayı kendisiyle görüşemeyen heyet, Güven’in kızı Sabiha Temizkan ve HDP’li vekil Saliha Aydeniz’den bilgi aldı. Görüşme ardından heyet Leyla Güven’le selamlaşarak, evden ayrıldı.

Ziyaret ardından Leyla Güven’in evinin önünde açıklama yapan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Türkiye’nin dört bir yanından emekçilerin selamlarını Güven’e ilettiklerini söyledi.

Baş, “Leyla Güven sadece kendisi ile sınırlı tutmayarak, ülkenin tümünün sorunu olarak gördüğü tecridin kaldırılması, barışın bu ülkede yeniden inşa edilmesine gidecek yolun açılması için açlık grevine başlamıştı” dedi.

Baş şunları ekledi: “Bu talebin Türkiye’nin her yerinde, barış isteyen tüm insanların ortak talebi olduğunu söylemek için buradayız. Leyla Güven’le başlayan bu direniş Avrupa’da, diğer Kürt illerinde ve özellikle cezaevlerinde binlerce tutsağın açlık greviyle bütünleşmesi ve yaygınlaşması, bu talebe henüz cezaevinde olmayan veya koskocaman bir cezaevine dönen ülkede dışarda olan bizlere de çok fazla sorumluluk yüklüyor. Bu kapsamda elimizden geleni yapmak istediğimizi Leyla’ya, ailesine ve HDP’li arkadaşlarımıza ifade etmek için Diyarbakır’dayız.”

Açlık grevi eylemleri ve taleplerinin karşılanması için mücadele edeceklerini söyleyen Baş, “Açlık grevi taleplerinin yaygınlaşması için, son derece yasal ve meşru, mevcut yasalar itibariyle uygulanması gerekenlerin hayata geçirilip, arkadaşlarımızın özgür ve barış dolu günlerde yaşaması için yapabileceklerimizi yapacağız” diye konuştu.