Tabqa’da iki önemli nokta DAİŞ’ten temizlendi

Demokratik Suriye Güçleri-QSD savaşçıları, El Weheb Mahallesi ile Radyo istasyonunu çetelerden temizleyerek kontrol altına aldı. Çatışmalarda 20 çete öldürüldü.

Demokratik Suriye Güçleri-QSD savaşçılarının Tabqa şehir merkezinde ilerleyişi sürüyor. Son iki günde kentin en büyük mahallelerinden bir olan El Weheb’de ilerleyen QSD savaşçıları, dün gece mahallenin tümünü özgürleştirdi.

Tabqa’nın kuzey batısında da savaşçılar çetelere ağır darbe vurarak Radyo istasyonunu ele geçirdi.

Son iki günde yaşanan çatışmalarda 2’si keskin nişancı olmak üzere 20’nin üzerinde çete öldürüldü. 10’un üzerinde çetenin ise QSD güçleri tarafından sağ yakalandığı öğrenildi.

Son iki günde, çetelerin mayın ürettiği 2 deponun yanı sıra silah tornası ve havan topu üretimi için kullanılan bir depoyu da ele geçiren QSD savaşçıları, çatışmalarda biri Doçka yüklü, biri bombalı 4 aracı sabotajla imha etti. Savaşçılar ayrıca çetelere ait bir tank, bir Katyuşa rampası ile 71 roketi, 11 Kalaşnikof, 2 BKC, bir adet termal cihazı, 3 bilgisayar, 5 kamera, 1.000 mayın kalıbı, 30 el yapımı mayın, 3 adet uzaktan kumanda düzeneği, bir havan topu rampasını da ele geçirdi.

Uluslararası Koalisyon güçleri de DAIŞ mevzilerine iki günde 6 hava saldırısı düzenleyerek savaşçıların ilerleyişine destek oldu.

Savaşçılar kentte adım adım ilerlemeye devam ediyor.