Tabqa kuşatmasının en şiddetli çatışmaları devam ediyor

DAIŞ çeteleri, bu sabah QSD’nin Tebqa kuşatmasını kırmak için 10 farklı noktadan saldırı başlattı. QSD savaşçılarının karşılık vermesi üzerin 10 noktada başlayan çatışmalar sürüyor.

DAIŞ çeteleri, Demokratik Suriye Güçleri-QSD savaşçılarının kuşatmasını kırmak için bu sabah saat 05.00’te ağır silahlar ve canlı bombalarla saldırıya başladı. Tabqa çevresinde birçok noktadan yapılan saldırılara QSD güçleri anında karşılık verdi.

Tabqa’nın güneyinde Ayid Kebir Köyü ve Cebel Ebucabir, güney batısında Askeri Havaalanı çevresi, İcel Köyü ve kuzey batısında ile güneyinde İbad ve Salih El-Xeşeb köylerinde bu sabah saat 05.00’ten itibaren şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Çatışmalarda çok sayıda çete öldürüldü ve yaralandı, öldürülen çete sayısına ilişkin net bilgi edinilemedi.

Çeteler takviye güç ve cephane ile güney tarafına geçmeye çalıştı. Ayid Kebir Köyü yakınlarında savaşçılar çetelere müdahale etti ve cephane dolu bir araç imha edildi, 2 araç da darbelendi. Aralarında bir çetebaşının da bulunduğu bir grup DAIŞ çetesi öldürüldü. Çete saldırılarını kıran QSD savaşçıları, alanı çetelerden temizleme operasyonuna başladı.

Şiddetli çatışmalar 10 noktada hala devam ediyor.