TAJÊ: Türk devleti Osmanlı hayalinin peşinde

TAJÊ, "İşgalci Türk devletinin amacı Suriye ve Irak topraklarında Osmanlı hayalini gerçekleştirmektir" dedi.

Êzidî Kadın Özgürlük Hareketi (TAJÊ), işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırısıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

“Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları bir süredir artmış durumda. Açıktır ki Tahran’daki Soçi toplantısından sonra Türk devletine yeşil ışık yakılmış. Türk devleti bu sebeple tüm dünyanın gözü önünde terör bahanesiyle Rojava’ya saldırarak sivilleri katlediyor. Uluslararası kurumların bu vahşet karşısındaki sessizliği bu saldırıları onayladıkları anlamına geliyor.

'TÜRK DEVLETİNE TAVIR ALINMALI'

Türk devletinin Kobanê’ye yönelik saldırıları DAİŞ’in intikamını aldığını gösteriyor. Rojava ve özellikle Kobanê’ye yönelik saldırılarda 3 sivil yaralandı, 12 yaşındaki Mihemed isimli bir çocuk şehit düştü. Ayrıca Şam hükümeti mensubu 16 kişi yaşamını yitirdi. Bu saldırılardan Rusya ve uluslararası koalisyon sorumludur. Ayrıca Şam hükümetinin sorumluluğu da vardır. Türk devletinin Suriye topraklarına yönelik müdahalesine karşı tavır alınması gerekmektedir. TAJÊ olarak Rojava’ya yönelik saldırıları şiddetle kınıyor, şehitlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. 3 Ağustos 2014’te Rojava’nın insani sorumluluğunu yerine getirerek Êzidî halkına sahip çıktığını hatırlatıyoruz. Her zaman Rojava halkının yanında olacağız.”