Taksim Dayanışması: Gezi direnişi meşruydu, kirletemezsiniz!

Taksim Dayanışması, 51 kişinin yargılandığı Gezi ve çArşı davası duruşması öncesi eylem yaparak, "Barışçıl direnişin tarihsel ve meşru gerçekliği karalanmak isteniyor" dedi.

Gezi Parkı eylemleri nedeniyle 2017’den bu yana tutuklu bulunan İş İnsanı Osman Kavala'nın da aralarında bulunduğu 16 hak savunucusu ile Beşiktaş'ın taraftar grubu çArşı’nın 35 üyesinin bugün duruşması görülecek. Amerikalı akademisyen Henri Barkey’nin de yargılandığı dava öncesi Taksim Dayanışması, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde açıklama yaptı.

Eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Zeynel Özen, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, polisin katlettiği Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve Baba Sami Elvan ile çok sayıda kişi katıldı.

'DAYANIŞMA YARGILANAMAZ'

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Şehir Plancılar Odası İstanbul Şube Başkanı Akif Burak Atlar, "Barışçıl direnişin tarihsel ve meşru gerçekliği ısrarla çarpıtılmak, karalanmak isteniyor. Son derece açık ve net bir şekilde bir kez daha ifade edelim; Gezi'yi kirletemezsiniz” dedi.

“Milyonlarca insanın, demokratik hak ve talepleri için parklarda, meydanlarda, sokaklarda özgürlük, demokrasi ve insanca yaşam için ortaya koyduğu direnişi kirletmenize izin vermeyeceğiz” diyen Atlar, "Dayanışma, paylaşma, emek, yargılanamaz" mesajını verdi.