Taksim Dayanışması: Gezi, toplumun isyanıydı

Taksim Dayanışması, Gezi Direnişi'ni tekrar hedef alan AKP hükümetini kınadı. Toplantıda, "Gezi, toplumun 'artık yeter' isyanıdır" mesajı verildi.

Taksim Dayanışması, bileşen örgütleriyle birlikte, Gezi Parkı eylemleri gerekçesiyle ifadeye çağırılan emek ve meslek örgütleri üyelerine ilişkin Karaköy’de bulunan TMMOB İstanbul Büyükkent Şubesinde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya, TTB Merkez Konsey Başkanı Sinan Adıyaman, TMMOB yönetim kurulu başkanı Emin Koramaz ile KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ve DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, HDP Milletvekili Oya Ersoy, CHP milletvekilleri Ali Şeker ile Gökhan Zeybek ve Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan katıldı.

'GEZİ HAKLIYDI, MEŞRUYDU'

Basın açıklamasını Mimarlar Odası ÇED Danışma Kurulu Üyesi Mücella Yapıcı yaptı. Yapıcı, Gezi’nin talebinin haklı ve meşru olduğuna vurgu yaptı.

Gezi dosyasının yeniden açılmasının “terörle anılamayacağını” belirten Yapıcı, “İktidarı desteklemek için kendi yarattıkları yalan dünyasında her türlü akıl dışı haberi, iftira ve karalamayı yapmaktan çekinmiyorlar" dedi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da konfederasyon olarak Gezi’ye sahip çıkmaya devam edeceklerini belirtti.

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ise “Hükümet Gezi’den, 5 buçuk yıl sonra suçlu çıkarmaya çalışıyor. Buradan hükümet hiçbir şey çıkaramaz. Yerel seçimlere yaklaşırken, böylesi şeyleri arttırdılar. Hükümet tüm toplumsal kesimlerin geriye dönük eylemlerine bakıp oradan suç çıkarmaya çalışıyor." diye konuştu.

'GEZİ İSYANDI!'

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz da "Gezi bu ülkenin artık yeter dediği isyandır” ifadesini kullandı.

TTB Merkez Konsey Başkanı Sinan Adıyaman, hekimler hakkında açılan soruşturmalara tepki gösterdi.

ANNE ELVAN: VAZGEÇMEYECEĞİM

Gezi Direnişi sırasında polisin katlettiği Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ise “Benim oğlumu vuranlar, emrini verenler FETÖ’cüydü. Şimdi kalkmış Geziyi FETÖ’ye bağlamaya çalışıyorlar. Bunu yapamazlar. O park bizim yaşam alanımızdır. Onu elimizden alamazlar. Orada benim canımı aldılar ama ben vazgeçmeyeceğim. Yine Gezi olacağım, yine Gezi olacağım” ifadelerini kullandı.