Taraftar grupları HDP nöbetinde

Taraftar Hakları Derneği HDP'nin nöbetini ziyaret etti. Dernek Yöneticisi Erturan, HDP’nin eylemlerini taraftar gruplarının desteklemesini istedi.

Merkezi İzmir’de bulunan, futbol taraftarlarının hakları için mücadele eden Taraftar Hakları Derneği (THD), İzmir’de devam eden Vicdan ve Adalet Nöbetini ziyaret etti. Futbol taraftarlığının yıllarca faşizmin sosyal tabanı olarak kullanıldığını belirten THD Yöneticisi Devrim Cem Erturan, son yıllarda toplumsal mücadele ve demokrasi için sorumluluk alan taraftar gruplarının önemine dikkat çekti.

ANF'ye konuşan Erturan, tüm taraftar gruplarını HDP ve sürdürülen nöbet eylemini desteklemeye çağırdı.

AZİZ GÜLER’İN DOĞUM GÜNÜNDE ZİYARET

Göztepe Spor Kulübü taraftarı olan ve Kobanê direnişinde yaşamını yitiren Aziz Güler’in “Saatlerinizi devrime ayarlayın, ayakkabı bağcıklarını sıkı bağlayın” sözlerini hatırlatan  Erturan, Aziz Güler’in doğum gününde HDP’nin nöbet eylemini ziyaret etmenin anlamına dikkat çekti.  Özgür ve demokratik tribünler için mücadele ettiklerini söyleyen Erturan, bunun da ancak özgür ve demokratik bir ülke ile mümkün olabileceğini belirtti. HDP ve yürüttüğü mücadelenin özgür ve demokratik bir ülkeye ulaşmak için fırsat sunduğunu kaydetti. 

‘DEMOKRATİK TRİBÜN MÜCADELESİ İLE HDP’NİN MÜCADELESİ İÇ İÇE’ 

HDP’nin Vicdan ve Adalet arayışının önemli olduğunu vurgulayan Erturan, CHP’nin, şimdi de HDP’nin eylemlerini desteklediklerini dile getirdi. Tribünler ve spor alanlarının faşizmin ve devletin  güç devşirme ve toplumsal manipülasyon için  kullandığı alanlar olduğunu anımsatan Erturan, Türkiye’de de özgür ve demokratik tribünler yaratma mücadelesinin HDP’nin yürüttüğü demokrasi mücadelesi ile iç içe olduğunu ifade etti. 

'DESTEKLEYELİM'

Erturan, hem nöbet eylemi hem de bundan sonra HDP’nin yürüteceği mücadeleye tüm  taraftar gruplarının destek olmasının önemine vurgu yaptı.