Taşdemir: Leyla'nın ailesi ve partimize linç kampanyası var

HDP Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, "Leyla dosyasında kamuoyunu tatmin edilmiyor. Bu kişi neden tutuklandı, neden gizlilik kararı hâlâ devam ediyor" dedi. 

Ağrı’da kaybolduktan 18 gün sonra cenazesi bulunan 3 yaşındaki Leyla’nın katledilmesinde ihmaller zinciri var. Tutuklanan kişi üzerinden partilerinin hedef haline getirilmesine tepki gösteren HDP Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, "Leyla dosyasında kamuoyunu tatmin edilmiyor. Bu kişi neden tutuklandı, neden gizlilik kararı hâlâ devam ediyor" dedi. 

Ağrı’da kaybolduktan 18 gün sonra cesedi bulunan 3 yaşındaki Leyla Aydemir’in ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında akrabası Mehmet Aydemir tutuklandı. Saray medyası ise söz konusu kişinin sosyal medya hesabı üzerinden HDP’lilerle çektirdiği fotoğrafları kullanarak, HDP'yi hedef almak istedi.

HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, kirli bir propaganda yürütüldüğünü belirterek, Aydemir üzerinden HDP’nin hedef alındığını söyledi.

Konuya ilişkin henüz Leyla Aydemir’in ailesine dosyada gizlilik kararı olduğu gerekçesiyle herhangi bir bilgi verilmiyor.

‘KUŞKU UYANDIRACAK GELİŞMELER VAR'

Yaşananları ANF’ye değerlendiren Taşdemir, şunları söyledi:

"Açıkçası şu an soruşturmaya ilişkin ailenin dile getirdiği ihmaller var. Ağrı Barosu da bu konuda dosyaya dahil oldu. Ailenin başvuruları olmuş. Babanın ifade ettiği gibi Leyla kaybolduğu gün evlerin aranması istenmiş ama bu kabul edilmemiş. Leyla’nın arandığı dönemde köyde olma dönemi var. Bir kişi tutuklandı ama bu konuda da kamuoyunu aydınlatacak durum söz konusu değil. Aile ile yakın temas halindeyim ve sürecin başından bu yana takip etmeye çalışıyoruz. Basına sızdırılan kimi bilgiler var, aile üzerinden bir linç kampanyası var. Aile ile yaptığımız görüşmelerde tutuklamaya ilişkin somut delil olmadığı, dosyada gizlilik kararı olduğunu öğrendik. Şu anda Leyla dosyasında kamuoyunu tatmin edecek bir durumdan uzak duruluyor. Bu kişi neden tutuklandı, neden gizlilik kararı hâlâ devam ediyor? Çünkü sonuçta fiil gerçekleşmiş, tüm delillerin toplanmış olması gerekiyor. Bugün itibarıyla soruşturmanın kendisinde kuşku uyandıracak gelişmeler var. Aile de bu konuda ikna değil, kendilerine herhangi bir somut veri söylenmemiş.”

'SORUMLULARIN AÇIĞA ÇIKMASINI ENGELLİYORLAR'

Tutuklanan kişiye ilişkin sosyal medya paylaşımlarının kullanılarak partilerinin hedef alındığını belirten Taşdemir, “Sosyal Medya üzerinden kirli bir süreç yürütülüyor. Failin siyasi kimliğinden ötürü partimiz, yöneticilerimiz, parti çalışanlarımız hedef haline getiriliyor. Biz parti olarak kim olursa olsun çocuk istismarına, kadın şiddetine karşı mücadele eden, direnen örnek çalışmalara imza atan bir partiyiz. Dolayısıyla siyasal kimlikleriyle bağ kurarak geniş toplumsal kesimleri hedef haline getirmek gerçek anlamda sorumluların ortaya çıkmasını da engelliyor. Dolayısıyla bir an önce bu yaklaşımdan vazgeçilmeli" şeklinde konuştu.