TAYAD’lı Aileler'e polis saldırdı 

TAYAD'lı Aileler, tek tip elbiseye karşı eyleminde, AKP'nin saldırılarından sonuç alınamayacağını vurguladı. Ailelere polis saldırdı.

TAYAD’lı Ailelerin cezaevlerindeki tek tip elbise dayatmasına karşı Galatasaray Meydanı’ndan işkencenin arttığı  Silivri Cezaevi’ne yapmak istediği yürüyüşe  polis saldırdı. Hepsi yaşlı 5 TAYAD  üyesini darp ederek ve yere yatırarak gözaltına alan polisler, görüntü çekmek isteyen gazetecileri de görevlerini  engelledi. 

'AKP DE SONUÇ ALAMAYACAK'

Cezaevlerinde siyasi tutsaklara yönelik artan işkence ve tek tip  elbise dayatmasını protesto etmek için İstanbul’dan Silivri Cezaevi’ne yürümek isteyen TAYAD’lı Aileler'e polis saldırdı. Polis ablukası altına alınan meydana gelen TAYAD’lı Aileler, yürüyüşün  start verdiği  Taksim Galatasaray Meydanı’nda açıklama yaptı. 

“Suçlu değil, devrimciyiz; tek tip elbise giymeyeceğiz” pankartını açan aileler adına açıklamayı okuyan Nurdan Ayna, siyasi tutsakların büyük bedeller ödeyerek kazandığı hakların AKP tarafından teker teker geri alındığını vurguladı. Ayna, Türkiye halklarına şimdi de tek tip elbise dedikleri kefenin tekrar dayatıldığına işaret etti. Bu faşist dayatmanın 1980, 1996 ve 2000’li yıllarda önceki iktidarlar tarafından da dayatıldığını ancak sonlarının hüsran olduğunu hatırlatan Ayna, AKP’ye şöyle seslendi: “Nasıl ki daha önceki iktidarların sonu hüsran oldu, sizin de akıbetiniz aynı olacak, hiç heveslenmeyin. Evlatlarımızı teslim alamadınız, hiçbir zaman da teslim alamayacaksınız. Geçmişte evlatlarımızın elbiselerini aldınız, soğukta yağmur, kar altında bıraktınız. Ne beyinlerimizi teslim alabildiniz, ne de elbiselerinizi giydirebildiniz. Şimdi ise, hapishanelerde sürgün sevklerle, tedavilerini engelleyerek, tel kafeslerle, kameralarla, disiplin cezalarıyla yapmadığınız zulüm kalmadı. Yerlere çamaşır suyu döküp üzerine evlatlarımızı sürükleyerek, ellerini ayaklarını kelepçeleyip süngerli odaya atarak işkence yapıyorsunuz. İşkenceye savcılarınızla, gardiyanlarınızla, askerlerinizle, polisinizle giriyorsunuz.” 

5 YAŞLI İNSANA POLİS ORDUSU!

Ayna, emperyalizmin Guantanamo toplama kampında tutsaklara dayattığı  bu insanlık dışı uygulamayı kabul etmeyeceklerinin altını çizdi. Açıklamanın ardından, “Tek tip giymedik, giymeyeceğiz”, “Devrimci tutsaklar onurumuzdur” sloganları eşliğinde yürümeye başlayan 5 TAYAD üyesinin önü polis ordusu tarafından kesildi. Bunu protesto eden ve hepsi yaşlı olan TAYAD üyeleri darp edilerek, yere yatırılarak  gözaltına alındı. Gözaltı anında görüntü çekmek isteyen gazeteciler sivil polisler tarafından iteklenerek ve tehdit edilerek engellendi.