TCŞ'den Maxmur için acil eylem çağrısı

Tevgera Ciwanên Şoreşger, Maxmur Şehit Rüstem Cudî Kampı'na Türk ordusunun saldırması üzerine, Avrupa'da yaşayan Kürt gençlerine acil eylem çağrısı yaptı.

Maxmur'da bulunan Şehit Rüstem Cudî Kampı'na dün gece işgalci Türk ordusu tarafından hava saldırısı düzenlendi. Büyük tepki uyandıran saldırılara dair Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) bugün bir açıklama yaparak, Avrupa'da yaşayan Kürt gençlerini acil eyleme geçmeye çağırdı.

'TC İLE DAİŞ İÇ İÇE!'

TCŞ'nin açıklaması şöyle:

"İşgalci TC ordusu dün gece Mexmûr'da bir sivil yerleşim alanı olan Şehit Rüstem Cudî Kampı'nı bombalamıştır. Daha önce DAİŞ'in de hedef alıp ele geçirmeye çalıştığı sivil alanlara yapılan bu saldırı, işgalci TC ile DAİŞ çetelerinin ne kadar iç içe geçtiğini bir kez daha hatırlatmıştır. Sözde Birleşmiş Milletler'in koruması altında bulunan Şehit Rüstem Cudî Kampı'na atılan bombalar karşısında hem BM hem de Güney Kürdistan partileri ölüm sessizliğine bürünmüşlerdir.

'KÜRT GENÇLİĞİ ALANLARA!'

Maxmur, Kürt halkına dayatılan zulmün, katliamların, asimilasyonun ve bunlara karşı tavizsiz bir direnişin en onurlu sembollerindendir. Direniş sembolümüz Maxmur'a yapılan saldırı hepimizin insanlık değerlerine ve bir bütünen Kürdistan'a yapılmıştır. Maxmur'da büyük bedeller ödenerek örülen yaşamın işgalciler tarafından hedef alınıp yok edilmesine Kürt gençliği göz yummayacaktır. İşgalcilerin Güneyli işbirlikçilerle birlikte yürüttüğü bu saldırılara karşı Kürt gençliğinin duruşu Şehit Eli Çiçek ve Şehit Hasan Şirnex çizgisinde direniştir. Bu temelde Maxmur'u sahiplenmek için Avrupa'da yaşayan tüm Kürdistanlı gençleri hemen alanlara çıkmaya ve eylemlerini büyütmeye çağırıyoruz."