TCŞ ve JCA: Heval Kasım Avrupa gençliği için örnektir

PKK MK üyesi Kasım Engin’in (İsmail Nazlıkul) şahadetine ilişkin açıklama yapan TCŞ ve JCA, “Heval Kasım’ın yaşamı, ülkeye ve Önderliğe bağlılığı tüm Avrupa gençliği için bir örnek olmaktadır” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwanên Azad (JCA), “Her bir Kürt genci Heval Kasım’ın intikamını ve devrimci ruhunu kalbinde taşımaktadır” dedi.

TCŞ ve JCA’nın açıklaması şöyle: “PKK Merkez Komite üyesi Kasım Engin, Medya Savunma alanının Bradost bölgesinde faşist Türk devleti tarafından 27 Mayıs’ta gerçekleştirilen hava saldırılarında şehit düşmüştür. Heval Kasım yaşamı ile PKK’nin felsefesini ve Kürdistan gerçekliğini en doğal ve sade bir şekilde yaşayan ve temsilini yapan arkadaş olarak, her gün özgür Kürdistan mücadelesini büyütmüş ve binlerce genci militan duruşu ile bu mücadeleye bağlamıştır. Heval Kasım, her anını genç yaşlardan beri devrime katmış ve Önderliğin felsefesi ile yaşamıştır. Kurdistanî hayallerini hiçbir gün unutmamış, her zaman onların takipçisi olmuştur. Her ne kadar genç yaşlarda ülkeden Avrupa alanına gelmek zorunda kalmış olsa da hiçbir zaman ülkesine olan bağlılığını ve hasretini yitirmemiş ve yönünü Önderlik sahasına vermiştir.

Biz Avrupa’da yaşayan Kürt gençleri olarak Heval Kasım’ın verdiği mücadeleyi anıyor ve bir daha bu mücadeleye bağlılığımızın sözünü yeniliyoruz. Düşmanın planlarını tek tek boşa çıkaracağımızı ve ihanete, faşizme geçit vermeyeceğimizi dile getirmekle birlikte, mücadelemizi büyüteceğimizin ve Heval Kasım’ın hayallerini gerçekleştireceğimizin sözünü veriyoruz.

Heval Kasım’ın yaşamı, ülkeye ve Önderliğe bağlılığı tüm Avrupa gençliği için bir örnek olmaktadır. Binlerce genç bu toprakların izinde yürürken, Heval Kasım’ın hayalini kalbinde taşıyıp pratiğe dökeceğini bilmekteyiz. Düşman bunu iyi bilmelidir ki, her bir Kürt genci Heval Kasım’ın intikamını ve devrimci ruhunu kalbinde taşımaktadır.

Kürt gençliği bu öfke ve intikam duygularını mutlaka eylemselliğe dökmelidir. Kürt gençleri bulundukları her alanda bu büyük öfkeyi meşru eylemlerle sokaklara taşırmalıdır. Bu temelde diasporada yaşayan tüm Kürt gençlerini Heval Kasım’ın anısına sahip çıkmaya ve harekete geçmeye çağırıyoruz.”