Tecride Karşı Uluslararası Delegasyon'dan 3 kuruma daha ziyaret

Tecride Karşı Uluslararası Delegasyon, ÇHD, Toplumsal Hukuk ve TBB İnsan Hakları Merkezi’ni ziyaret etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride karşı hukukçu, siyasetçi, gazeteci ve akademisyenlerden oluşan 7 farklı ülkeden 36 kişilik heyet, Ankara’daki ziyaretlerini sürdürüyor. Delegasyon, ziyaretlerinin 3’üncü gününde ilk olarak Çağdaş Hukukçular Derneği’nde (ÇHD) düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıya, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Eş Sözcüsü Serhat Eren de katıldı.

ÇHD’de yapılan toplantıda, Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin ve 22 aydır haber alınamamasının yanı sıra avukatlarına yönelik baskılara dair aktarımlar yapıldı. 

Toplumsal Hukuk’ta yapılan toplantıya da avukatların toplumsal alanda baktıkları davalar ekseninde yaşadıkları sorunlar üzerine değerlendirmeler yapıldı.

Delegasyon, Türkiye Barolar Birliği (TBB) İnsan Hakları Merkezi’ne geçerek orada da bir toplantıya katıldı. Toplantıya TBB İnsan Hakları Merkezi Genel Sekreteri Ozan Ergül katıldı. Görüşmeler basına kapalı olarak gerçekleştirildi.