Tecride tahammül kalmadı

Strasbourg’da devam eden oturma eyleminde yer alan gençler, Öcalan üzerindeki tecride artık bir gün bile tahammül etmedikleri, fedaileşmekten çekinmeyeceklerini söylüyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlığı ve can güvenliği için Strasbourg’daki Avrupa Konseyi (AK) ve İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) önünde 23 Ekim'de 63 kurumun basın açıklamasıyla başlayan oturma eylemi, 28. gününde devam ediyor. Kış koşulları ve soğuk havaya rağmen eylemlerini sürdüren Kürtler, CPT’nin sorumluluğunu yerine getirme taleplerini her fırsatta yineliyor. Eyleme katılan Kürt gençleri ROJACIWAN’nin sorunlarını yanıt verdi.

Veysi Wiraz, Şırnaklı bir genç. Yaklaşık 7 aydır İstanbul’dan Belçika'ya taşınmış. 9 yıl boyunca İstanbul’da yaşamış. 15 gündür Strasbourg’daki oturma eylemine katılıyor. Veysi Wiraz, şunları söyledi: "Önder Öcalan özgür olmadan Kürt halkı özgür olamaz. Gençler birlikte, el ele, omuz omuza bu tecridi kırmalı ve Önderliğine sahip çıkmalı. Şu an yaklaşık 20-30 genç aktif bir şekilde yer alıyor. Eylemin güvenliğini sağlıyoruz. Şimdiye kadar ciddi bir saldırı olmadı. Önderliğimizden haber almadan burayı terk etmeceğiz. Gençliğin ‘Serî Hilde’ hamlesi temelinde tüm Kürt gençleri, ya Strasbourg’a gelmeli ya da kendi bölgelerinde eyleme geçmeli."

TECRİDE KARŞI BAŞ KALDIR

İlk günden itibaren eylemde yerini alan Mazlum Qamişlo, Rojavalı bir genç. “Bizler gençlik olarak artık bu tecridi ve işkenceyi kabul etmiyoruz" diyen Mazlum Qamişlo, şunları ifade ediyor: "Önderliğimize ağır bir tecrid uygulanıyor. Her bir genç alanlara dökülmeli, ancak bu şekilde Önderliğimizi özgürleştirebiliriz. Hiçbir zaman fedaileşmekten çekinmedik. Tüm gençlik Serî Hilde kampanyasına katılırsa Önderliğimizi uygulanan tecridi kırabiliriz."

ARTIK TAHAMMÜL EDEMEYİZ’

Rodi Yusuf, Belçika’nın Brüksel kentinden gelmiş. 28 gündür Strasbourg’daki oturma eyleminin soğuk hava koşullarına rağmen devam ettiğini anımsatan Yusuf, şunları vurguluyor: "Taleplerimizi CPT ve Avrupa Konseyi'ne defalarca sunduk. Taleplerimizi yerine getirmeyene kadar eylemimi sürdürüceğiz. Önderliğimizden haber almak istiyoruz. Bu tecride artık bir gün bile tahammül edemeyiz. Tecridi kırmak için ne gerekiyorsa yapıcağız."