Tecrit Reims ve Lorient’te protesto edildi

Fransa'nın Reims ve Lorient kentlerinde gerçekleştirilen bir eylemler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve Paris katliamı protesto edildi.

Lorient kentinde yaşayan Kurdistanlılar ve dostları akşam saatlerinde Place François Mitterand alanında bir araya geldi. 

Yürüyüşe geçen Kurdistanlılar ve dostları yol boyunca Fransızca, Kürtçe "Şehîd namirin", Bijî Serok Apo" ve” Jin Jiyan Azadî” sloganları atarak Fransızca bildiriler dağıttı. Aristide Birand meydanına gelen protestocular, bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. 

Yapılan konuşmalarda, tecrit kınandı ve Paris katliamı lanetlendi. Eyleme katılan Fransız temsilciler de dayanışma duygularını bildirdi.

REIMS

Bugün Fransa’nın Reims şehrinde, 9 Ocak 2013’te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez ile 23 Aralık 2022’de katledilen Evîn Goyî, Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl’ın katillerinin açığa çıkarılması, dava dosyalarındaki gizlilik kararının kaldırılması talebiyle bir eylem gerçekleşti. 

Eylemde Paris’te katledilenlerin fotoğrafları ile birlikte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri taşındı. 

Eylem Arin Mirkan Kadın komitesi öncülüğünde saat 15:00 da Reims merkez garı önünde başladı. Yürüyüş Place d’Erlon'a (Reims merkezi) kadar devam etti. Yürüyüş esnasında sık sık “katil Erdoğan” ve “Şehit Namirin” sloganları atıldı.

Yürüyüşe Fransız Komünist Partisi ve Sosyalist  temsilcileri de katıldı. Yapılan açıklamalarda, Fransa devletinin sorumluluğunu yerine getirilmesi çağrısında bulunuldu.