‘Tek adam rejimini yıkmakla yetinmeyeceğiz’

HDP Eşbaşkan Yardımcısı Emirali Türkmen, önümüzdeki seçimlerde tek adam rejimine son vereceklerini, Meclis’teki güçlü temsiliyetle yeni dönemin kurucu gücü olacaklarını söyledi.

Emek ve Özgürlük İttifakı’nı kurduklarında, bunun bir mücadele birliği olduğunu söylediklerini hatırlatan HDP Eşbaşkan Yardımcısı Türkmen, bu perspektifle devam ettiklerini belirtti. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Seçim İşleri Komisyonundan Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı Emirali Türkmen, yaklaşan seçimlere ilişkin ANF’ye konuştu. HDP’nin 7 Haziran 2015’te anahtar bir rol üstlendiğini hatırlatan Türkmen, “Hatta biz 7 Haziran’da bu iktidarı yıkmıştık. Sonrasında sokaklarda bombaların patladığı Kasım seçimlerini gördük. Yerel seçimlerde de HDP, siyasi bir yaklaşım geliştirmiş ve ‘kayyumlardan belediyelerimizi geri alacağız, ‘batıda da AKP’ye kaybettireceğiz’ demişti. HDP, bunu da başardı. Şimdi de kararımız şudur; bu tek adam rejimini biz yıkacağız” dedi. 

MECLİS’TE GÜÇLÜ TEMSİL İÇİN ÇALIŞMA

Tek başına AKP-MHP faşist iktidarını devirmenin yeterli olmayacağını belirten Türkmen, şöyle devam etti: “3. Yol diye formüle ettiğimiz çizgimizle tek adam rejimini göndereceğiz ama restorasyoncu partilere karşı da demokrasi için mücadele edeceğiz. Tek adam rejimini göndermek konusunda ortaklıklarımız olmakla beraber, Meclis’te de demokratik bir rejim kurmak için Emek ve Özgürlük İttifakı ile kendi mücadelemizi işletmek için seçim sürecine hazırlanıyoruz. Newroz’da halkımız da ‘biz buradayız, partimizin yanındayız’ mesajını verdi.”

YENİ YAŞAMI KURMAK İÇİN

Emek ve Özgürlük İttifakı’nı kurduklarında, bunun bir mücadele birliği olduğunu söylediklerini hatırlatan Türkmen, şöyle konuştu: “Bu düzeni değiştirmek isteyenlerin; barışın, özgürlüğün, emeğin ve ezilenlerin hakları için mücadele edenlerin ortak platformu olarak tarif etmiştik. Bugün Emek ve Özgürlük İttifakı bu seçimleri, yalnızca tek adam rejimini yıkmak için değil, aynı zamanda yeni yaşamı inşa etmek için bir siyasal araç olarak görüyor. Bu anlamda da seçimlerde önemli roler üstlenilecek. Çok kısa bir süre kaldı. Bu partiye gönül verenler, barışı, özgürlüğü, adaleti savunan odağın Emek ve Özgürlük İttifakı olduğunu biliyor; demokratik cumhuriyeti biz kuracağız, diyeceklerdir.”