Tekirdağ F Tipinde kalan siyasi tutsaklardan çağrı

Tekirdağ F Tipi Cezaevinde kalan siyasi tutsaklar çeşitli işkencelere maruz kaldıklarını belirterek duyarlılık çağrısında bulundu.

Tekirdağ F Tipi Cezaevindeki tutsaklara baskılar sürüyor. Daha önce birçok defa gündeme gelmesine rağmen cezaevindeki uygulamalar daha da kötüleşti.

Konuya ilişkin yakınları vasıtasıyla duyarlılık çağrısında bulunan siyasi tutsaklar, bağımsız bir heyetin cezaevini denetlemesini istedi.

Siyasi tutsaklar cezaevinde işkence yapıldığını, diyaliz ve sara hastalarının tedavilerinin yapılmadığını, yemeklerin içine böceklerin konulduğunu, köpeklerle koğuşlara girildiğini, mahkemeye götürüldükleri sırada hücre odalarına konularak ‘Devlete biat edeceksiniz’ şeklinde dayatmalarda bulunulduğunu, mektupların teslim edilmediğini ve gönderilen kıyafetlerin ‘Size tek tip vereceğiz, onunla idare edersiniz’ denildiği açıkladı.

Tekirdağ F Tipi cezaevi yıllardır işkence ve kötü muamelelerle gündemde. Birçok İnsan Hakları Kuruluşu'nun özellikle dikkat çektiği Tekirdağ F Tipi cezaevinde daha önce de açlık grevinde bulunan bir

siyasi tutsağa işkence yapılmıştı.