TEM'de işkenceye uğradı, tecavüzle tehdit edildi!

Av. Muharrem Erdoğan, İstanbul Emniyetinde gözaltında tutulan müvekkili Gülhan Sağaltıcı'nın işkenceye uğradığını, tecavüzle tehdit edildiğini açıkladı.

Her gün 5 kadının öldürüldüğü Türkiye'de, kadına yönelik şiddetin bir adresi de İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı TEM Şubesi oldu.

ANF'ye konuşan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) avukatlarından Muharrem Erdoğan, gözaltında tutulan müvekkili Gülhan Sağaltıcı’nın polisler tarafından işkence edilerek, tecavüzle tehdit edildiğini bildirdi. Erdoğan, 15 Kasım Çarşamba günü İstanbul Maltepe'de gözaltına alınan müvekkilinin darptan gözlerinin kapandığını ve mosmor olduğunu belirtti.

'BOĞULMAYA ÇALIŞILDI, YERE YATIRILARAK DARP EDİLDİ'

Gülhan Sağaltıcı ile TEM’de görüşen Erdoğan, müvekkilinin gözaltına alındığından itibaren işkenceye maruz kaldığını anlattı. Erdoğan, şunları söyledi: “Müvekkilim gözaltı aracında soy ismini öğrenemediğimiz Hande isimli kadın polis tarafından boğazını sıkılarak boğulmaya çalışılmış. Kendisini gördüğümde boğazındaki morluklar halen duruyordu. TEM Şube’ye getirdiklerinde üst araması sırasında yine Hande isimli kadın polis memuru kendisine ters kelepçe yapmış. Daha sonra erkek polislerle birlikte yere yatırıp tekmelemeye ve yumruk atmaya başlamışlar. Bir kişi sırtına bastırmış, Hande de saçından tutup kafasını yere vurmuş. Müvekkili ilk gün gördüğümde sol gözü tamamen kapalıydı ve mosmordu. Yine sağ gözünde aldığı darbelerle morarmıştı. Şu an halen iki gözü mor ve sol gözünde tamamen kanlı."

ÖNCE TECAVÜZ TEHDİDİ SONRA İTİRAFÇILIK DAYATMASI

Müvekkilinin hem söz konusu Hande isimli kadın polis hem de ismini bilmedikleri bir erkek polis tarafından tecavüzle de tehdit edildiğini belirten Erdoğan, şunları da kaydetti:

“Hande isimli kadın polis müvekkilimi copla tecavüz etmekle tehdit etmiş. Müvekkilim gözaltına alındığı ilk günden itibaren 170-175 boylarında, esmer, gözleri koyu renkli, kirli sakallı, kalın kaşlı ve kısa saçlı bir erkek polis tarafından defalarca taciz edildi. İsmini bilmediğimiz bu polis hücresine gelip önce Sağaltıcı’ya küfürler etmiş, daha sonra, “Seni pembe hücreye alıp tecavüz edeceğim” diyerek defalarca tehdit etmiş. Bunu birkaç gün tekrarlamış."

Erdoğan, Sağaltıcı’ya itirafçı olması için baskı da yapıldığına dikkat çekti.

Dosyada gizlilik kararı olduğu için müvekkilinin ne ile suçlandığını bilmediklerini aktaran Av. Muharrem Erdoğan, Gülhan Sağaltıcı’ya işkence yapan ve tecavüzle tehdit eden polisler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını aktardı.