Temel: HDP tüm halkların umudu olan tek partidir

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, Bodrum’da katıldığı halk buluşmasında konuştu. Temel, “HDP, Türkiye halklarının tarihsel ittifakıdır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, Muğla’nın Bordum ve Aydın’ın Efeler ilçesinde düzenlenen halk buluşmalarına katıldı. Buluşmalara HDP Parti Meclisi üyeleri ve parti yöneticileri de katıldı.
Buluşmada konuşan Temel özetle şunları söyledi:
“Türkiye’de karanlık bir faşizm dönemi yaşanıyor. Bütün kesimlere boyun eğdirilmek isteniyor. Bu iktidar halkın yararını, geleceğini düşünen bir iktidar değil. İzmir'den buraya gelirken iktidarın ne kadar doğa düşmanı olduğunu gözlerimizle gördük. Sahiller rant uğruna yandaşlara peşkeş çekilmiş, ormanlar tek tek yok ediliyor. Bu iktidar belli suç şebekelerini besleyen bir iktidar. Bu iktidar savaştan, kaostan ve ölümden besleniyor. Fakat iyi ki HDP var. Çünkü HDP direniştir. HDP'yi sadece oydan ibaret görenler ne kadar yanıldığını HDP'nin başına gelenlere rağmen ayakta kalmasıyla gördüler. HDP komplolara diz çökecek parti değildir. Tüm halkların umudu olan tek partidir. Bunu tüm dost ve düşmanlarımıza göstereceğiz.

HDP’NİN GÜNDEMİ DİRENİŞTİR
“HDP’nin, kadınların, emekçilerin ve Kürtlerin direnişi sayesinde faşizm yenilme aşamasına geldi. Fakat birileri bundan nemalanmaya ve HDP'yi ötekileştirmeye çalışıyor. Bunun için 24 Eylül'de duyuracağımız Emek ve Özgürlük İttifakı çok önemli bir adımdır. Bu ittifak işçilerin, halkların, kadınların ittifakıdır. Bu ittifak büyüyecek ve iktidara yürüyecek. Bizi ölümü gösterip sıtmaya razı edemeyecekler. Halka zulüm yapan iktidarın karşısında yine Kürtleri inkar edecek, emekçilere ve halklara zulmedecek bir iktidara izin vermeyeceğiz. Bu yüzden 3'üncü seçenek halkların seçeneğidir. Bunun için HDP'nin gündemi bakanlık değildir, örgütlenmek ve direnişle Demokratik Cumhuriyetin inşa edilmesidir. Bu amaca doğru yürüyenlerle konuşuruz ama bu ölçülere uzak olan hiçbir yapıyla asla birliktelik tartışması yapmayacağız. 
HDP TARİHSEL İTTİFAKTIR
“Halka iki yalan söyleniyor. 'HDP Kürtlerin partisi değildir, onları temsil edemez' diyenler var. HDP ile Kürtlerin arasını açmaya çalışıyorlar. Diğer yalan ise kendisini sol olarak tarifleyen ama şovenist olan bazı yapılar 'HDP sadece Kürt partisidir' diyor. Bu iki oyunun da kurgusu iktidar tarafından yazılıyor. Geçin bunları! HDP Kürt halkı ile Türkiye halklarının ve emekçilerinin tarihsel ittifakıdır, HDP tüm ezilenlerin partisidir. Demokratik ulus perspektifine inanmış halkların kendisini yönetmesi gerektiğine inanmış bir partidir. HDP Türkiye’de ezilenlerin gerçek partisidir. 7 Haziran'ı ikiye katlayacak güçle seçime gidiyoruz. Türkiye siyasi tarihinin en kilit kararını Emek ve Özgürlük İttifakı verecek. Şimdiden zaferimiz kutlu olsun."

Halk buluşması sanatçı Azad Bedran konseriyle son buldu.

AYDIN

Aydın'da da HDP Grupbaşkan Vekili Meral Danış Beştaş ile İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay'ın katılımıyla Efeler ilçesi Ovaeymir Mahallesi'nde bulunan bir düğün salonunda halk buluşması yapıldı. Çok sayıda kişinin katldığı buluşmada ilk olarak konuşan Serpil Kemalbay, kutuplaştırma ve düşmanlaştırılma politikasına biat etmediklerini söyledi. Kemalbay, "Yaşanabilir bir Türkiye yaratmak için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Biz herkes için mücadele ediyoruz. Emek ve özgürlük ittifakını bunun için kurduk. Demokratik bir ülke için hep birlikte mücadele edeceğiz" dedi. 

IRKÇI SALDIRI PROTESTO EDİLDİ

Buluşmaya Aydın’da ırkçı saldırıya uğrayan aile de katıldı. Aile adına söz alan Semra Türkan, 90 kişi tarafından ırkçı saldırıya maruz kaldıklarını anımsatarak, kendilerini korumaya dönük hiçbir çabanın sarf edilmediğini söyledi. Türkan, "Bir kez daha anladıkki bizim bir tek savunucumuz var oda HDP'dir" diye belirtti.

KÜRT SORUNU

Daha sonra konuşan HDP’li Meral Danış Beştaş ise gece gündüz Kürtleri düşman ilan eden iktidarın sorunları çözemeyeceğini belirterek, "Cumhurbaşkanı ortada Kürt-Türk meselesi yok diyor. Ancak ortada Kürtlerin inkar edilmesi ve terörist ilan edilmesi var. Ortada Küt halkının eşit ve özgür bir şekilde yaşama isteği var. Kürt sadece bir oy onlar için. Kürtlerin dilleri, statüleri yok onlar için. Kürtçe müzik yaptığı, Kürtçe konuştukları için insanlar gözaltına alınıyor ve saldırıya uğruyor" dedi.

'AYDINLIĞI TEMSİL EDİYORUZ'

HDP'nin bu ülkenin aydınlık yarınlarını temsil ettiğini söyleyen Beştaş, "Bu ülkenin en büyük çıkış noktası demokraside buluşmaktır. Siyaset ve diyaloglar Kürt meselesinin çözümü ve savaş naralarını engellemektir. Onlar nasıl saldırıyı büyütüyorsa bizde direnişi büyüteceğiz. Halk direnişinin karşısında duracak hiçbir iktidar yoktur. Sakın ola karamsarlığa kapılmayın. Biz karamsarlığı değil aydınlığı temsil ediyoruz. Mutlaka kazanacağız" diye konuştu.

Halk buluşması sanatçı Kadir Çat'ın sahne alması ile devam etti.