Temelli: 31 Mart'ta karanlığı yıkacağız!

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, açlık grevindekilerin durumunun kritik olduğu uyarısında bulundu. Temelli, "31 Mart'ta hep birlikte bu karanlığı yıkıp atacağız" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, seçim turu kapsamında Ege Bölgesi'ndeki programlara katılmaya devam ediyor. Temelli, Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde halkla buluştu. Temelli, ilçe girişinde onlarca araçlık konvoy ile karşılanırken, geçtiği caddede yola çıkan halk konvoyu selamladı. HDP'nin ilçedeki seçim bürosu önüne geçen konvoyu kalabalık bir kitle karşıladı. HDP'nin seçim aracından çalınan ezgiler eşliğinde halk halaya durdu. Bulıuşmaya HDK Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, HDP'nin Balıkesir Belediye eşbaşkan adayları Yurdanur Güven ve Ali Kenanoğlu ile HDP'nin belediye meclis üyeleri de katıldı. Halk buluşmasında, "Leyla Güven onurumuzdur" sloganları atılırken, "Leyla Güven haklıdır. Tecrit kaldırılsın" ve "Tecrit kalksın. Leyla Güven yaşasın" pankartları taşındı. 

KOÇYİĞİT, LEYLA GÜVEN'İ SELAMLADI

Balıkesir Belediye eşbaşkan adayları Yurdanur Güven ve Ali Kenanoğlu halkı selamladı. Ardından HDK Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit halka hitap etti. Halepçe'de katledilenleri anan Koçyiğit, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'i de selamladı.

Koçyiğit, Yeni Zelanda'daki saldırıyı da kınadı.

TEMELLİ: AÇLIK GREVİNDEKİLERİN DURUMU KRİTİK!

Temelli de Halepçe Katliamı'nda yaşamını yitirenleri anarak konuşmasına başladı.

İktidarın bütün Kürtleri düşmanlaştırdığını ve HDP'ye oy verenleri "terörist" olarak tanımladığını belirten Temelli, "HDP'nin oyları haramsa neden oylarını istiyorsunuz?" diye sordu. 

Adaletsizlik ve hukuksuzluğun her yerde olduğunu belirten Temelli, "Sevgili Leyla Güven bu adaletsizlik bitsin diye 129 gündür açlık grevinde. Buradan onun sesine ses katalım. Cezaevlerinde 335 tutsağın durumu kritiktir. Hiçbir arkadaşımızı kaybetmek istemiyoruz. Bunun için Adalet Bakanı'nı bir kez daha göreve davet ediyoruz. Sen yasaları uygulamak zorundasın. Bu mesele siyaset üstü bir meseledir" diye belirtti.  

AKP-MHP'LİLERDEN PROVOKASYON

"Cumhur İttifakı"nın seçim aracının kitleyi tahrik etmek istemesi ve kitlenin karşısında "Mehter Marşı" çalması üzerine Temelli, "Acze düşmek budur işte. Bunu acze düştükleri için yapıyorlar" dedi.

Temelli, "Nereye gitsek işsizlik, yoksulluk. Nereye gitsek sorunlar dağ gibi. Sizin Cumhurbaşkanınız var mı? Yok, Cumhurbaşkanı denen kişi gittiği yerde halkları ayırıyor, Kürtleri kovuyor" diye kaydetti.

'KARANLIĞI YIKIP ATACAĞIZ'

Temelli, yerel seçimlere dikkat çekerek, şöyle konuştu: "Hep birlikte bu karanlığı yıkıp atacağız. Biz kazanacağımız her yerde iktidara geliyoruz. Kayyumların kırıntısı bile kalmayacak. Arkalarına bile bakamayacaklar. Kayyumlardan daha fazla yerde iktidara geleceğiz. Tek başımıza iktidara gelemediğimiz yerde de meclis üyeliliklerinde yer alacağız. HDP Türkiye halklarına bir seçenek sundu. Her yerde demokrasi güçlerinin kazanması için mücadele edeceğiz."

Temelli'nin konuşmasının ardından HDP'nin seçim bürosunu açtı. Temelli, Manisa'daki mitinge katılmak için yola çıktı.