Temelli: 'Üçüncü yol'u esas alıyoruz

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 'üçüncü yol'u işaret ederek, "Sayın Öcalan’ın gösterdikleri ve söyledikleri çok önemlidir" dedi.

Urfa’da bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 31 Mart yerel seçimlerinde kazandıkları Suruç Belediyesi'ni de ziyaret etti. 

Suruç girişinde partililer tarafından alkışlarla karşılanan Temelli, buradan konvoy eşliğinde ilçe merkezine geçti. Merkezin girişinde konvoy durdurularak Genel Bilgi Taraması  (GBT) yapılmak istendi. Buna tepki gösteren partililer ve milletvekilleri, emniyet yetkilileri ile tartıştı. Polis, uzun bir süre konvoyu bekletti.

'İKTİDAR SAVAŞTAN MEDET UMUYOR; SONUÇ ALAMAZ'

Temelli ve beraberindekiler, lk önce HDP Suruç ilçe binasına geçti. 

Suriye sınırındaki işgalci girişimlere dikkat çeken Temelli, “Günlerce sınırlara tank, top sevkiyatı yapılıyor. Bu iktidar savaştan medet umuyor. Savaşla bir sonuç alınamayacağını söylüyoruz. Bugüne kadar bir sonuç alınamadı, bugünden sonra da alınamayacak. Savaş politikalarından kaynaklı ekonomi gittikçe dibe vurdu" dedi.

'SAYIN ÖCALAN'IN GÖSTERDİKLERİ ÖNEMLİ'

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın işaret ettiği “üçüncü yol” stratejisine değinen Temelli, “Onlar bu ülkeyi iki kutba ayırdı. Bu iki kutup da birbirinden farklı değil ancak biz bir arada yaşamı savunuyoruz. Halkların kardeşleşmesini istiyoruz. Üçüncü yol kardeşliktir, barıştır. Bu yüzden Sayın Öcalan’ın gösterdikleri ve söyledikleri çok önemlidir. Biz faşizme karşı mücadele, geleceğimiz için müzakere diyoruz” şeklinde konuştu. 

ŞENYAŞAR AİLESİ'Nİ ZİYARET ETTİ

Temelli, 24 Haziran seçimleri öncesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın akrabaları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar’ı da evinde ziyaret etti.