Temelli: Bunlara dur demenin zamanı geldi!

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temeli, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında Dersim’in Akpazar beldesinde düzenlediği mitingde, siyasi tutsak Ayten Beçet’in cenazesinin kaçırılmasına tepki göstererek, “Tüm bunlara dur deme zamanı gelmiştir” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, seçim çalışmaları kapsamında, yoğun kar yağışına rağmen Akpazar beldesinde halkla buluştu.

Seyitler Köprüsü'nde Dersimliler tarafından karşılanan Temelli, konvoy eşliğinde Akpazar'a geçti.

Temelli'ye Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Mehmet Aslan, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanvekili Şahin Tümüklü eşlik etti.

Beldede Temelli’yi "Leyla Güven onurumuzdur" sloganlarıyla karşılayan halk, yoğun kar yağışı altında halaya durdu.

Buluşmada bir konuşma yapan Temelli, iktidarın topluma tekçiliği dayattığını kaydederek, “Demokrasi Güç Birliği ile tekçiliğe karşı en iyi cevabı Dersim'den, Akpazar'dan veriyoruz” dedi.

137 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven başta olmak üzere, tecride karşı direnişte olan grevcilerin durumuna dikkat çeken Temelli, “Bir kez daha Adalet Bakanlığı'na sesleniyoruz: Siz bu hukuksuzluğa devam ettikçe, bu ülke daha kötü bir yere gider. Bu hukuksuzluk devam ettiği için iki insan cezaevinde yaşamını yitirdi. Biz kimseyi yitirmek istemiyoruz” diye konuştu.

Açlık grevindekilerin direnişine katılmaya çağıran Temelli, Cumartesi günü Gebze cezaevinde tecridi protesto amacıyla fedai eylem yapan siyasi tutsak Ayten Beçet’in cenazesinin polis tarafından kaçırılarak defnedilmesine de tepki gösterdi.

Temelli şöyle konuştu: "Bu iktidar cenazeleri kaçırıp, zifiri karanlıkta defin edilmesi için baskı yapıyor. İnsanların defin hakkını engelliyor, gasp ediyor. Dini siyasete alet eden bir iktidar var karşımızda. Aynı siyaset, Alevi toplumunu da ikinci sınıf vatandaş olarak görmekte, haklarını gasp etmektedir. Tüm bunlara dur deme zamanı gelmiştir. Güç birliklerimizle, ittifaklarımızla yan yana gelerek, bu iktidara en güzel cevabı sandıkta vereceğiz.”

Temelli, Dersim'deki mitinge katılmak için kent merkezine gitti.