Temelli: Demokrasi güçlerinin adayı, bizim de adayımızdır!

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, İstanbul, Ankara, Mersin ve Antalya’da ne yapacaklarını açıkladı. Temelli, “AKP- MHP blokuna karşı önde olan demokrasi güçlerinin adayı bizim de adayımızdır, oyunuzu ona basın" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Ege’deki seçim turunu tamamlayarak İstanbul’a geçti.

Arnavutköy, Esenler'de coşkulu ve kalabalık kitlelere seslenen Temeli, gündemdeki gelişmeleri değerlendi.

O İKTİDARDAN GİDİYOR!

Temelli, Esenler’deki mitingde yaptığı konuşmada, hükümet yetkililerinin tehditlerine yanıt vererek şöyle konuştu:

“Bize diyor ki defolun hiçbir yere gitmiyoruz. 31 Mart’ta sandıklara gidiyoruz. Biz sandıklara gidiyoruz, o iktidardan gidiyor. Bize hakaret ediyor, bize saldırıyor. Bütün medyayı ele geçirmiş. Her gün neredeyse televizyon kanallarının hepsinde çıkıyor bize hakaret ediyor.”

YALANA MUHTAÇ HALE GELDİLER

Bütün televizyonların Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emrinde olduğunu belirten Temelli, “Her gün 4 kez çıkıp, her gün yalana yalan katıp bize saldırmaya devam ediyor. Sanıyor ki böyle yaptıkça oyları artacak, 3-5 belediye başkanı daha fazla kazanacak. O saldırmaya devam ettikçe, biz büyüdük, biz güçlendik, onlar kaybetmeye devam ettiler” dedi.

İKİ KİŞİNİN BEKA SORUNU VAR

Temelli konuşmasında özetle şunlara dikkat çekti:

“Sevgili arkadaşlar, tekçilik ve bu ırkçı söylem çok büyük zararlar verdi. Bu ülkeye yapılmış en büyük kötülüktür. Bu ülkenin bütün kaynaklarını çarçur ettiler. Bütün insanlarına katlanılamaz acılar yaşattılar. Artık buna son verelim. 17 yıldır iktidardalar, hala diyorlar ki beka sorunu var. Küçük ortağı da çıkıyor sürekli diyor ki beka sorunu var. İki kişinin beka sorunu var. Halkın beka sorunu filan yok (...) Yalandan başka bir şey söylemiyorlar. Siyaseten tükenmişler.

“Şu söylediklerine bakın, kimin aklı alır, kimin vicdanına sığar. Sürekli düşmanlık sürekli nefret. Ha bire sinevizyon gösteriyor, televizyonlar yetmemiş. Bu kadar televizyon, bu kadar gazete elinde yetmiyor. Mitinglerine sinevizyon koymuş ha bire bizi gösteriyor, ha bire yalan…

Sinevizyonda bizi göstereceğine küçük ortağının sana söylediklerini göster. Sinevizyonda bizi göstereceğine, 5 yıl önce sen ne diyordun onu göster. Göster de nereden nereye geldin bu halk bir onu görsün.”

AKP’Yİ 73 KİŞİ KURDU, 3 KİŞİ KALDILAR

“Tek tek diye diye medyayı da tekleştirdi, basını da tekleştirdi, kendisi de tek başına kalacak. Bakın AKP’yi 73 kişi ile kurmuşlar. Kala kala 3 kişi kalmış. Seçimden sonra o ikisi de gider, tek diye diye tek başına kalır. Biz HDP’yi 75 kişi ile kurduk, bugün 7,5 milyon olduk, yarın 15 milyon olacağız, 35 milyon olacağız, iktidar olacağız.”

YALAN HABERLER

“Yalandan besleniyorlar. O kendi çeperine çektiği, yandaşlaştırdığı medya da aynı değirmene su taşımaya devam ediyor. Çıkmışlar yalan haber yapmışlar. Sonra da diyorlar ki haberi Sezai Temelli düzeltsin, ama haberi yapan sensin, ben niye düzelteyim. Bunlar alıştılar. Bunlar, memleketi enkaz haline getirdiler, her yeri yıktılar yaktılar. Sonra “Gelsin HDP düzeltsin”... Tamam biz iktidara gelip bu enkazı kaldıracağız her şeyi düzelteceğiz ama siz o yalanların hesabını vereceksiniz.”

BU YARGI BÖYLE DEVAM ETMEYECEK

“Sanıyorlar ki bugün bu yargı böyle devam edecek. Biliyoruz mahkeme salonlarında adalet yok. Ama bu adalet mahkeme salonlarına mutlaka dönecek. Yargı bağımsızlığına, tarafsızlığına mutlaka kavuşacak. Bu ülke adalete kavuşacak. Hukuk devletini var edeceğiz. Hukukun üstünlüğünü tesis edeceğiz, kuvvetler ayrılığını var edeceğiz. İşte o gün tüm arkadaşlarımız özgürlüğüne kavuşacak, tüm suçlular da adaletin önünde hesap verecek.”

PATRIOTLARA, S-400’LERE İHTİYAÇ YOK

“Bu ülkenin sorunlarını çözmek için bu ülkeyi yönetmek lazım. Yönetemiyorlar. Yönetemedikleri için de bu gibi sorunlar artmaya devam ediyor.”

“Bakın bütçeden kaynaklar emekçiye, kadınlara gitmiyor, sağlığa, eğitime gitmiyor. Ya yolsuzluğa ya yandaş müteahhitlere ya da silahlanmaya gidiyor. Bu ülkenin silaha ihtiyacı yok. S400’lere, patriotlara ihtiyaçları yok. Bu ülkenin işe ihtiyacı var. Bu ülkenin sağlık, eğitim gibi temel sorunlarının çözümüne ihtiyacı var. Bakın doktorlarla konuşun. İki gün önce 14 Mart’tı. 14 Mart Tıp Bayramını doktorlar kutlamıyor. Çünkü sağlık o kadar kötüleşmiş ki, doktora yönelik şiddet öyle artmış ki… Doktorlar geçinemiyor, doktorlar özlük haklarından yoksun. Ama bu iktidarın derdi şehir hastanesi yapmak. Kaynakları betona gömmek, müteahhidi zengin etmek, vatandaşı hasta etmek.”

17 YILDIR İKTİDARDALAR, 17 GÜNLERİ KALDI

“Bugün 200 binden fazla - sayısını artık tam olarak kimse bilmiyor - ataması yapılmayan öğretmen var. Sen S-400 alacağına, bu öğretmenlerin geleceğini düşünün. Bugün EYT’li yüzbinler var, emeklilik hakkı geldiği halde emekli olamıyorlar. Sen patriotun, F35’in peşine düşeceğine, nükleer santral peşine düşeceğine, insanlara emeklilik hakkını tanı. Emekli olanların doğru dürüst geçineceği ücreti sağla. Sen bu kaynaklarla bu israf yatırımları yapacağına, bu emekçileri bu sefalet ücretlerinden kurtar. Ama bunların hiçbirini yapmadılar. 17 yıldır yapmadılar, 17 günleri kaldı. Bundan sonra halk iktidara gelecek üreten biz, yöneten de biz olacağız.”

KENTLERİ TANINMAZ HALE GETİRDİLER

“Bakın diyorlar ki kentleri tanınmaz hale getireceğiz. Evet öyle yaptınız, kentleri tanınmaz hale getirdiniz. İşte İstanbul, İstanbul’un çilesi. İstanbul’da yarattıkları yıkım ortada. İstanbul’a bunca rezidans, bunca gökdelen diktiler yoksulların güneşini karartılar.”

“Bugün bu mücadele önünde koşan açlık grevinin 130’uncu günündeki Leyla Güven’i selamlayalım. Selam olsun Leyla Güven’e, selam olsun barış ve adalet mücadelesi sürdürenlere. Selam olsun cezaevindeki binlerce insanımıza.”

“Tüm arkadaşlarımızın meşru haklı bir talebi var. Bu talep karşılanmalı. Tüm arkadaşlarımızın dile getirdiği şey, tüm hükümlüler gibi Sayın Öcalan’ın da bu haklardan yararlanmasıdır. Ailesi ve avukatları düzenli olarak kendisi ile görüşsün. Bu talebin arkasında büyük bir adalet ve hukuk mücadelesi var.”

MUŞ’U DA, KARS’I DA ALACAĞIZ

“Memlekete süpürge kalmamış, herkes hazırladı süpürgeyi. Büyük temizlik geliyor. Sokaklarda ne çöp ne çamur ne de kayyım kalacak. Oy vermeye memlekete gidecek olanlar süpürgelerinizi yanınıza almaya unutmayın. Hatta birkaç tane alın, orada kalmayan, orada süpürge bulamayanlara da dağıtırsınız. Muş’u da alacağız, Bingöl’ü, Kars’ı da alacağız. Hep birlikte, tüm halklarımızla birlikte iktidara geleceğiz. Hakça, adaletçe bir düzeni var edeceğiz. Halkın hakkını çalmaya kalkanlara da en güzel cevabı 31 Mart’ta vereceğiz.”

İSTANBUL’DA NE YAPACAĞIZ?

“İstanbul’da, Antalya’da, Mersin’de ne yapacağız? Ankara’da ne yapacağız? Onları da düşündük HDP nerede ise, orada demokrasi mücadelesi vardır, adalet mücadelesi vardır. Ve orada da demokrasiden yana, adaletten yana olanların yanında olacağız. AKP- MHP blokuna tüm bu kentlerde hep birlikte kaybettireceğiz. Bugün geçmişte hangi partiye oy vermiş olursa olsun, hangi siyasi düşüncede olursa olsun, bugün bu anlayışa karşı yan yana gelme zamanıdır. Birbirimizin farklılıkları üzerinden siyaset yapma zamanı değil. Esenler’de iktidara geleceğiz. İstanbul’da demokrasi güçlerini iktidara taşıyacağız. Diyorlar ki HDP’nin oyu haramdır. Bizim oyumuz anamızın ak sütü gibi helaldir. Diyorlar ki; HDP teröristtir. Diyoruz ki terörist değiliz HDP’liyiz.

NEREDE BİR HDP LOGOSU GÖRÜRSENİN ORAYA BASIN!

Diyorlar ki “Kürtler defolsun gitsin”. Diyoruz ki biz buradayız hiç bir yere gitmiyoruz. Burası bizim ortak vatanımız. Şimdi bütün bu yanıtları verme zamandır. Sandıkta, 31 Mart’ta tüm aradıkları yanıtların cevapları alacaklar. Nerede bir HDP logosu görüyorsanız mührünüzü ona basın. O mühür demokrasi, barış ve gelecektir. Barışa, demokrasiye geleceğinize sahip çıkın. Eğer aday çıkarmamışsak, AKP- MHP blokuna karşı önde olan demokrasi güçlerinin adayı bizim de adayımızdır, oyunuzu ona basın.”

CNN DE ANLADI MI?

“Gayet açık oldu değil mi ? Anlaşıldı mı? Herkes anladı mı? CNN sen de anladın mı? CNN de anladı. 31 Mart’a kadar 7 gün 24 saat çalışıyoruz. Müşahit oluyoruz, oylarımıza sahip çıkıyoruz. Unutmayın bizler umudun partisiyiz. Umudun partisi yürüdükçe, bu ülkede barışın demokrasinin yolu açılır. Umudunuzu yalnız bırakmayın. Umudunuzla yürüyün, HDP ile yürüyün. Hepinizin yolu açık olsun.”