Temelli: HDP’yi baraj altında bırakmak için seferber olmuşlar

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Muğla’nın Milas ilçesindeki halk buluşmasında konuştu.

Muğla’nın Milas ilçesinde halka hitap eden HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, ‘Cumhur ittifakı’nın "senin vekilin benim vekilim" kavgasına düştüğünü söyledi.

Yurt dışında oy kullanma sürecinin başladığını hatırlatan Temelli, seçmenlere önemli çağrılarda bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Temelli’nin konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

‘’7 Haziran’a giderken ne tezgahladılarsa yine aynı senaryolarla karşımızdalar. 1 Kasım’a giderken ne kadar savaş, şiddet dili, nefret söylemi varsa yine onlarla karşımıza çıkıyorlar. HDP’yi baraj altında bırakamayacaklarını anladılar, savaş tamtamlarını çalmaya başladılar. Tüm bunların seçim siyaseti olduğunu herkes biliyor. Biz de oylarımızla buna son vereceğiz. 24 Haziran’da oyumuza, geleceğimize sahip çıkacağız. Ortak vatanımızda bir arada yaşamak için bu bölücülerden, bu savaş çığırtkanlarından, bu yolsuzluktan beslenenlerden hep birlikte kurtulacağız.

Bizim farklılıklarımız bize güç katandır. Biz farklılıklarımızdan güç alıyoruz. Hangi farklı inançtan, hangi farklı etnik kimlikten olursak olalım; bunlar bizim zenginliğimizdir. Bu ülkeyi var eden farklılıklarımızdır. Farklılıklarımız ortak kimliğimizdir. Ortak kimliğimize sahip çıktığımızda yani bu ülkenin eşit yurttaşları olduğumuzda bu savaş iktidarından kurtulabiliriz. Şimdi Kürt'ün Türk'e, Türk’ün Kürt'e, Ermeni’nin Alevi’ye sahip çıkma zamanıdır. Aramıza düşmanlık tohumu ekmek isteyenlere karşı tek yol yana yana gelmektir. Barajı yıkma, omuz omuz verme zamanıdır.

İLK ÇÖZECEĞİMİZ SORUN ERDOĞAN SORUNUDUR

Bu ülkede “Kürt sorunu yoktur” diyor. Bu ülkede Kürt sorunu olduğu için demokrasi sorunu var, işsizlik, yoksulluk sorunu var. Kürt sorunu turnusol kağıdıdır. Kürt sorununu çözmeden bu ülkedeki diğer sorunları çözemeyiz. Tersi de geçerli. Bu ülkede demokrasi sorununu çözerseniz, Kürt sorununu da çözersiniz. Bu ülkenin bütün sorunları birbirine bağlı. Bu sorunların çözülmesini kim istiyor, kim istemiyor. Onlar bu sorunları çözmeden, bu sorunlardan beslenerek bir iktidar var ediyorlar. Saraylarını korumaya çalışıyorlar. 24 Haziran’da bizler HDP olarak parlamento’ya döndüğümüzde, Sevgili Demirtaş, Cumhurbaşkanı olduğunda bu sarayı boşaltacağız ve bu ülkenin önündeki en büyük sorunu kaldıracağız. O da Erdoğan sorunudur. İlk çözeceğimiz sorun Erdoğan sorunudur.

CUMHUR İTTİFAKI KAVGA ETMEYE BAŞLADI

Öyle büyük bir sorun haline gelmiş ki, hiçbir sorun çözülmesin, yolsuzluk çarkı devam etsin istiyorlar. Bunun için de bir ittifak kurdular. Cumhur ittifakı. Bu Cumhur ittifakı sabah akşam bize saldırıyor. Ama şimdi birbirlerine düştüler. O kadar alışmışlar ki kavgaya "benim vekilimi çalıyorsun" kavgasına düşmüşler. Bunlar alışmışlar duramazlar. Çalmadan duramazlar. Şimdi nasıl ki HDP’nin 80 vekiline göz dikmişler, birbirlerinin vekiline de göz dikmişler.

Biz onlara diyoruz ki, biz Türkiye halkları olarak bize hangi zorluğu çıkarırsan çıkar, yüzde 10 barajının üzerine istediğin kadar baraj ekle, 80 değil 180 vekille geleceğiz.

HDP’Yİ BARAJ ALTINDA BIRAKMAK İÇİN SEFERBER OLMUŞLAR

Tüm kamu görevlileri HDP barajın altında kalsın diye seferber olmuş. Trafikten terörle mücadeleye kadar teyakkuz halinde. Aman HDP siyasi faaliyet yürütmesin, görünmesin diye. Bütün valiler AKP propagandası yapmakla görevli, ilçe ilçe dolaşıp halkı tehdit ediyor. 19 vali YSK’ya sandık taşınsın diye, HDP’liler ulaşamasın diye yazı gönderiyor. Bugün de Danıştay üyesi konuşmuş; sanki Danıştay üyesi değil AKP’nin kadın kolları başkanı. Böyle bir hukuk tanımazlık olamaz. Sizler bağımsız yargısınız. Sizin vazifeniz hukuku korumak. Bunlar sanıyorlar ki, bu iktidar hep iktidar olarak kalacak. Sizler bu halka hizmet için varsınız. İçinde suç barındıran talimatları yerine getirmeyin. 24 Haziran’dan sonra bütün bu suçların hesabını soracağız.

HEPİMİZ MÜŞAHİT OLACAĞIZ

Bugünden itibaren hepimiz müşahit olacağız. Sadece oy kullanmakla kalmayacağız. Oyumuzun akıbetini de takip edeceğiz. Bu sayede değiştirebiliriz. Çocuklar demokrasi, barış istiyor. Bize düşen çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak. Demokrasi için barış için bir oy Demirtaş’a, bir oy HDP’ye. Yurt dışındaki yoldaşlarımıza da sesleniyorum. Yurt dışında oy verme işlemi başladı. Onlar başladı, biz tamamlayacağız. Sandıklara gidin oy verin. Sizlerin oyları çok kıymetli. Sizlerin oyları sayesinde Kocaeli, Aydın, Manisa’da vekil çıkaracağız. Bir oydan ne çıkar demeyin, oyunuzu kullanın.

ENKAZI KALDIRACAK GÜÇ HDP’DE VAR

O kadar çok sorunumuz var ki, tüm bu sorunları 24 Haziran’dan sonra hem Demirtaş’ın HDP’nin programlarıyla hep birlikte aşacağız. Diyorlar ki bir enkaz var, olsun, o enkazı kaldıracak güç HDP’de var.

Bu halk bir kez daha IMF’’nin kemeriyle boğazını sıktırmayacak. Hakça Dağıtım Programı ile adaletli bir ekonomiyi hep birlikte inşa edeceğiz. 24 Haziran’dan sonra bir geçiş programını, demokratik geçiş programıyla, cumhurbaşkanı adayımız ve HDP ile birlikte var edeceğiz. Bu ülke demokratik anayasasına kavuşacak. Önce barajı yıkacağız sonra demokratik anayasayı hep birlikte inşa edeceğiz. Sonra da yerel demokrasiyle güçlendirilmiş demokratik cumhuriyette bir arada yaşayacağız. Dost ve düşman bilsin ki kazanacağız mutlaka kazanacağız. Sizler yürüdükçe demokrasinin yolu açılır, barışın yolu açılır. Dönen dönsün yolundan biz dönmeyiz.''