Temelli: Sandıkları kaçıramayacaklar!

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 31 Mart'ta bu ülkeden Kürtleri kovmak isteyenleri durduracaklarını söyledi. Temelli, açlık grevcilerinin ölüm sınırında olduğunu, derhal tecridin kalkması gerektiğini belirtti.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin seçim çalışmaları kapsamında İzmir'in Bayraklı ilçesindeydi. 

'IRKÇILIĞIN KARŞISINDA DİK DURMALIYIZ'

Temelli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

"Her gün HDP’ye saldırı, her gün nefret söylemi, her gün düşmanlık, her gün ötekileştirme, ne için, üç-beş oy için! Oysa toplumu bölmek ülkeyi bölmektir. Toplumu bölmek ülkeye yapılacak en büyük kötülüktür. İşte bütün dünyada yükselen sağ söylem, yıllardır yükselen ırkçılık bütün dünyaya zulüm ve acı getiriyor. Bütün bu söylemlere karşı hep birlikte karşı çıkmalıyız. Bu nefret söyleminin, bu ırkçılığın karşısında dik durmalıyız. 

O yüzden bugün Yeni Zelanda’dan gelen acı haber karşısında bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hep beraber ırkçılığa dur demeliyiz. Yeni Zelanda'da yaşanan olay insanlığa karşı işlenmiş büyük bir suçtur.

Bu topraklarda yaşayan insanlara karşı işlenen bu zulmü görüyoruz. Kürt düşmanlığı ve Alevi düşmanlığı ile beslenen iktidarlar görüyoruz. O yüzden de buna hep birlikte dur diyeceğiz. 

Bu ülkeden Kürtleri kovmaya kalkanlara, bu ülkedeki Kürtlere terörist diyenlere şimdi dur deme zamanı gelmiştir. 

TECRİT VE AÇLIK GREVLERİ

İşte bugün toplumsal barışı zedeleyen, yok sayan; bu ülkeye hukuksuzluğu, adaletsizliği dayatan bu anlayışa karşı 128 gündür direnen, Sevgili Leyla Güven’e de buradan sevgilerimizi, saygılarımızı yollayalım. Sevgili Leyla Güven yoldaşımız, bedeniyle hukuk ve adalet istiyor. Açlık greviyle, bu barışçıl eylemiyle bu ülkedeki tüm halkları barış ve demokrasi mücadelesine davet ediyor. Onunla birlikte bugün cezaevlerinde binlerce yoldaşımız açlık greviyle aynı çağrıyı yeniliyorlar. Strasbourg’da, Hewlêr’de, dünyanın her yerinde demokrasi mücadelesini yükseltiyorlar. 

Tek istekleri tecridin sonlanması, mutlak tecridin sonlanması, bu yasadışılığa ve hukuk tanımazlığa son verilmesi. Tüm hükümlülere uygulanan yasanın Sayın Öcalan için de uygulanması isteniyor. Tecrit sonlansın isteniyor. Bugün ailesi ve avukatlarıyla düzenli görüşmesinin önünde hiçbir engel yokken bu iktidarın keyfi uygulaması sonucunda mutlak tecrit sürüyor. Ülkede hukuksuzluk ve adaletsizlik dalga dalga yayılıyor. 

4 yıl önce de söylemiştik; demiştik ki siz bu tecridi hayata geçirir ve uygularsanız bu ülkeyi adaletsizliğe, hukuksuzluğa sürüklersiniz. Nitekim de öyle oldu. O yüzden de Adalet Bakanı’na bir kez daha çağrı yapıyorum; bir an önce bu mutlak tecride son verin. Hiçbir arkadaşımızın yaşamını yitirmesini istemiyoruz. 

Van cezaevinde Şahin Öncü arkadaşımız artık ölüm riski ile yüz yüze gelmiştir. Şahin gibi birçok arkadaşımız şu anda bu sınırdadır. Hiçbir arkadaşımızı kaybetmek istemiyoruz. O yüzden de yetkililer bir an önce harekete geçmeli, yasanın gereği yapılmalı. Bu bir siyaset mevzusu değildir, seçim mevzusu değildir. Bu meşru bir taleptir, haklı bir taleptir. Adalet Bakanlığı yasanın gereğini bir an önce hayata geçirmelidir. 

EKONOMİK ÇÖKÜŞ

İki kişi var; bu iki ortak beka sorunu var diyerek bu ülkeye kötülük yapmaya devam ediyor. Bu ülkenin beka sorunu yok. Bu ülkenin işsizlik sorunu, yoksulluk sorunu var. Geçim sorunu var. İşsizler elini kaldırsın. İşte sorun budur. İşsizlik ve yoksulluk sorunu var bu ülkede. 

Bu ülkede geçim sorunu var. Çiftçiler, esnaf perişan. Ülkeyi şirket gibi yönetip kendi iktidarlarını devam ettirmek istiyorlar.

'SANDIKLARI KAÇIRAMAYACAKLAR'

Bakın taşımalı eğitim vardı, eğitim sistemini çökerttiler. Sonra taşımalı oy başladı. Şimdi sandıkları kaçırıyorlar. İnsanlar sandığa ulaşamasın diye. Biz de dedik ki, o sandıkları nereye götürürseniz götürün, biz o sandıkların peşindeyiz, yakalarız, oyumuzu kullanırız ve mutlaka kazanırız! 

'KAYYUM RAPORUNU TOPLATARAK SUÇLARINI GİZLEYEMEZLER'

31 Mart’ta Recep Tayyip Erdoğan’ın emeklilik işlemlerini başlatıyoruz!

Bu zihniyet bu ülkeye kötülük yapmaya devam ediyor. O yüzden de biz bu ülkeyi bu kötülükten, bu utançtan kurtaracağız. Kayyum utancından kurtaracağız. Kayyım raporumuzu toplatarak suçlarını gizleyeceklerini sanıyorlar.

'85 TANE KAMYONLA GIDA SORUNU MU ÇÖZÜLÜR?'

Bugün ne yaptıklarını artık bilemiyorlar. Bilemedikleri için bütün bu sorunları çözmek adına tanzim satışları insanlara çözüm olarak sunuyorlar. 85 milyonluk ülkede 85 tane kamyonla gıda sorunu mu çözülür? 

'SANDIĞA GİDEMEYEN KALMAYACAK'

31 Mart’a çok az kaldı, bugün ayın 15’i. 16 gün sonra sandığa gideceğiz. İrademize, geleceğimize hep birlikte sahip çıkacağız. Müşahit olacağız, hiçbir şekilde irademizin gasp edilmesine izin vermeyeceğiz. Oyu Kars’ta olan, Kars’a gidecek. Oyu Iğdır’da olan Iğdır’a, Hakkari’de olan Hakkari’ye gidecek. Ben gidemiyorum diyen, il ilçe teşkilatlarımıza gelecek, hep beraber gideceğiz ama mutlaka gideceğiz! Oyumuz nerede ise oraya gidip oyumuzu kullanacağız. Böylece İzmir Hakkari’ye, Van İzmir’e, Kars İstanbul’a, Antalya Mersin’e sahip çıkacak. 

Biz birbirimize emanetiz, biz ülkemize hep birlikte sahip çıkacağız. Evet bir strateji ortaya koyduk akılları şaştı; şaşacak tabii! Bu ülkeyi çözümsüz, seçeneksiz bırakmadık. Bu ülkede demokrasi ve barışın önünü tıkayarak böyle gelmiş gider diyenlere dedik ki; böyle gelmiş böyle gitmez. 

Belediyelerde iktidara geleceğiz ve sorunlarımızı hep birlikte çözeceğiz

Türkiye’yi demokratikleştirmek için yerellerden başlayarak iktidara geleceğiz."