TGC polis şiddetini kınadı, cezalandırılmasını istedi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, Suruç katliamında yaşamını yitirenlerin anmak için salı günü Kadıköy’de yapılan anmaya yönelik polis şiddetine tepki gösterdi.

Kadıköy’deki anma sırasında polis şiddetli saldırıda bulunmuş, aralarında gazetecilerin de olduğu çok sayıda kişiyi yaralanmıştı.

TGC Yönetim Kurulu, polisin anma etkinliğini takip eden gazetecilere karşı şiddet kullandığını belirtti.

Açıklamada Avrupa Basın Fotoğraf Ajansı’ndan Erdem Şahin, Dokuz Sekiz’den Fatoş Erdoğan, Fransız Haber Ajansı’ndan (AFP) Bülent Kılıç, Cumhuriyet Gazetesi’nden Kübra Köklü, serbest muhabirler Yasin Akgül, Emre Orman, Ozan Acıdere ve Zeynep Kuray'ın polis tarafından kalkan ve plastik mermilerle yaralandığı belirtildi.

TGC gazeteciliğin suç olmadığını kaydederek, polisin gazetecileri engellemek yerine can güvenliklerini sağlaması gerektiği tepkisinde bulundu.

Açıklamada “Basın özgürlüğü, bu ülkede her görüşten insanın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkının teminatı olduğunu hatırlatıyoruz. Gazetecilere şiddet uygulayan ve suç işleyen güvenlik güçlerini kınıyor ve en kısa sürede cezalandırılmalarını istiyoruz” denildi.