THKP-C/MLSPB: AKP düzenini dayanışma yıkacak

THKP-C/MLSPB, AKP'nin katliamcı zihniyetinin karşı ancak dayanışmayla kırılabileceğini belirtti.

THKP-C/MLSPB tarafından, Hrant Dink'in katledilmesinin yıl dönümü vesilesiyle yapılan yazılı açıklamada, AKP faşizmine dikkat çekildi.

Dink'in 'faşist bir cinayet'e uğradığının vurgulandığı açıklamada, şöyle denildi: "Faşist-ırkçı cephe açısından elbette durum yeterince açıktı. Onlar açısından 1915’teki rakamın üzerine bir kişinin daha eklenmesi, bir Ermeninin daha öte dünyaya gönderilmesi üzüntü duyulacak bir şey değildi. Sonuçta cinayet, kökenleri Osmanlı’dan TC’ye uzanarak bugünlere gelen ve AKP öncülüğünde sürdürülen, faşist örgütlerin de içinde olduğu bir ekip tarafından işlenmişti. Bu cinayet sadece Hrant’ın öldürülmesinden ibaret değildir. Genel bir faşist saldırının güncel biçimidir. Çünkü bu topraklarda gerek resmi kontr-gerilla faaliyeti, gerekse de faşist çetelerin emperyalizm ve oligarşi tarafından beslenip kullanılması alışılmadık şeyler değildi. Neticede böylesi bir düzende Koçgiri’den Dersim'e uzanan Kürt ve Alevi katliamları birbirine eklendi."

'DAYANIŞMA VE MÜCADELE ZORUNLU'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Bugün faşizm; zulüm ve sömürü düzenini sürdürmek için, bir yandan sömürüyü yoğunlaştırmakta, diğer yandan bu sömürüyü örtmek için, sahte gündemler dahil, çeşitli yöntemler kullanarak bilinçleri çarpıtmaktadır.

(...)

Özgürlük ve demokrasinin yolu, bu kapsamlı saldırılara karşı kapsamlı mücadele etmekten geçiyor. Dayanışma ve mücadele zorunludur. Bütün ezilenler aynı safta omuz omuza mücadele edeceğiz, bu düzeni yıkacağız!"