Timtik ve Ünsal için Kadıköy’den haykırdılar

Ölüm orucundaki avukatlar Timtik ve Ünsal için, Timtik'in teyzeleri ve dayısı eylem yaptı.

Adil yargılanma talebiyle 160 gündür ölüm orucunda olan Avukat Ebru Timtik’in teyzeleri Sultan Kaya, Yıldız Deniz ve dayısı Yıldırım Deniz, Khalkedon Meydanı’ndan yaptıkları eylemde, “Adalet bir gün herkese lazım olacak. Halkın avukatlarının sesini duyun” çağrısında bulundu.

İtirafçı Berk Ercan’ın hiçbir delile dayandırılmayan birbirinden çelişkili ifadeleri nedeniyle 159 yıl hapis cezasına çarptırılan Halkın Hukuk Bürosu (HHB) avukatları Ebru Timtik 160, Aytaç Ünsal’ın 129 adalet talebiyle ölüm orucunda. Sağlık durumu giderek kötüleşen yeğenleri Ebru Timtik’in adalet çığlığına ses olmak için teyzeleri Sultan Kaya, Yıldız Deniz ve dayısı Yıldırım, Kadıköy Khakedon Meydanı’nda eylem yaptı. “Ölüm orucundaki çocuklarımız için adalet istiyoruz” yazılı dövizin açıldığı eylemde, halkın avukatları için duyarlılık çağrısı yapıldı.

Meydandan halka seslenen Timtik’in teyzesi Sultan Kaya, iftiraya uğrayan ve 159 yıl hapis cezasıyla yargılanan halkın avukatların tek istediği adil yargılama olduğunu hatırlattı.

“Adalet bir gün herkese lazım olacak” diyen Kaya, “Devlet hırsızları, tecavüzcüleri bırakıyor, halkın avukatlarını cezaevlerinde tutuyor. Çocuklarımız adalet istiyor ama Adalet Bakanı, Cumhurbaşkanı bu talebi duymuyor. Çocuklarımız aç ve ölüyor. Lütfen bu sesi duyun” dedi.

Timtik’in dayısı Yıldırım Deniz ise, “Ciğerimiz yanıyor. Onlar halkın avukatı. 22 yıl onları avukat olmaları için okuttuk, ölmeleri için değil. Lütfen bu sese ses verin” diye feryat etti.