TJK-E saat 18.00’de eş zamanlı eylemlere çağırdı

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Amed, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerinin yeniden gasp edilmesine “darbe” diyerek, dünyanın her yanında saat 18.00’de eş zamanlı eylemlere çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan TJK-E, “31 Mart seçimlerinde yaşadığı yenilgiyi hazmedemeyen AKP faşist rejimi Amed, Van ve Mardin Büyükşehir belediyelerini gasp ederek; halkın özgür iradesine bir kez daha saldırmış, bir darbe gerçekleştirmiştir. Yine aynı şekilde 450 yakın HDP ve DBP’li evlerine baskın yapılarak gözaltına alınmıştır” dedi.

Açıklamada, belediyelerin gasp edilmesinin “halk iradesine saldırı” ve “darbe” olduğu belirtildi: “Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan’ı görevden alarak yerine atananların hiçbir meşruiyeti olmadığı gibi sömürgecilik yasalarını uygulayarak toplumu faşizmin karanlığına gömmek istemektedirler. Kürt halkına ve onun seçilmiş halk iradesine yapılan bu saldırı tüm demokratik güçlere, demokrasiye yapılmış bir saldırıdır.”

Açıklamada Avrupa devletleri ve uluslararası kurumlara da çağrı yapıldı: “Bizler Avrupa Kürt Kadın Hareketi olarak Avrupa devletleri ve uluslararası kurum ve kuruluşlar, bu siyasi soykırım saldırılarına karşı tepkilerini dile getirmeye ve rollerini oynamaya çağırıyoruz. Kimse bu faşist uygulamalara ve saldırılara sessiz kalmamalıdır.”

TJK-E, bu Pazartesi akşamı saat 18.00’de Kürtler ve dostlarını dünyanın her yanında eş zamanlı olarak sokaklara çıkarak tepkilerini dile getirmeye çağırdı:

“Avrupa Kürt Kadın Hareketi olarak, toplumun özgür iradesine, seçme ve seçilme hakkına yapılan bu saldırıyı ve gaspı kınıyor, milyonların iradesine yapılan bu soykırım saldırılarına karşı tüm aydın, devrimci, demokrat ve toplumun muhalif kesimlerinin tepkilerini derhal ortaya koymaya çağırıyoruz. Avrupa'da ve dünyanın birçok yerinde yaşayan halkımızı bu akşam saat 18:00’de eş zamanlı sokaklara çıkarak demokratik tepkilerini göstermeye çağırıyoruz. Başta kadınlar olmak üzere tüm halkımız, faşizme karşı kendi iradesine sahip çıkmalı, sesini yükseltmelidir.”