TJK-F ve FED-GEL: 25 Haziran’da Düsseldorf’ta olun

TJK-F ile FED-GEL, 25 Haziran’da Düsseldorf’da Defend Kurdistan öncülüğünde gerçekleştirilecek yürüyüş ve mitinge herkesi katılmaya çağırdı.

25 Haziran günü Avrupa çapından Kürdistanlılar ve dostları Almanya’nın Düsseldorf kentine akın edecek. Defend Kurdistan öncülüğünde gerçekleşen gösteride Türk devletinin işgal ve soykırım saldırıları protesto edilecek.

Almanya’nın Bayern ve Baden Würtemberg eyaletlerinde örgütlü olan Kürdistani Halklar Federasyonu (FED-GEL) ve Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) de birer yazılı bir açıklama yaparak 25 Haziran günü herkesi Düsseldorf’a çağırdı.

TJK-F: SEFERBER OLALIM

TJK-F yaptığı yazılı açıklamada, Medya Savunma Alanlarına dönük 17 Nisan tarihinden bu yana yapılan işgal saldırısına karşı direnen gerillanın direnişini sahiplenme ve Kürdistan’ı savunma amacı ile yapılacak Düsseldorf eyleminin başta kadınlar tarafından sahiplenilmesi gerektiğini belirtirken, “Kürdistanlı kadınlar, halkımız 25 Haziran günü Düsseldorf’da gerçekleşecek olan  tarihi yürüyüş için seferber olmalı, Düsseldorf’a akmalı ve faşist Türk devletinin son iki yıldır Kürdistan’da gerçekleştirdiği insan katliamları, kadın kırımı başta olmak üzere doğamız, kültürümüze yönelik soykırım saldırılarına bir son vermesi çağrısını bir kez daha yinelemelidir” dedi.

Düsseldorf eyleminin Avrupa’da yaşayan Kürdistanlıların aynı zamanda Kürdistan’ı savunma anlamında bir irade beyanı olduğunu ifade eden TJK-F üyesi kadınlar da söz konusu çağrıya ses olup, Düsseldorf eylemi için çağrılarını yaptı.

FED-GEL: SESİMİZİ YÜKSELTME VAKTİ

FED-GEL’in çağrısında ise şu vurgular öne çıktı:

“17 Nisan’dan bu yana Zap, Metîna ve Avaşîn alanlarına yönelik başlattığı işgal ve soykırım  saldırılarına karşı gerilla güçlerinin tarihi direnişi sonucu ağır kayıp veren faşist Türk ordusu, umudunu kimyasal silahlara bağlayıp insanlık dışı saldırılarına devam etmektedir. Faşist TC devleti ihanetçi Kürt çevrelerin işbirliğine rağmen Güney Kürdistan’da tıkanmış ve çatışmalarda verdiği kayıpları kamuoyundan gizleme telaşına düşmüştür.

TC devleti kaybettiği savaşı farklı bir cepheye taşıyarak daha fazla sivil ve masum insanı katletmeyi hedef olarak önüne koymuştur. Adeta Kürt karşıtı bir organizasyona dönüşen NATO kirli yüzünü burada tekrar göstermiş ve utanmaz bir pişkinlikle TC devletinin Rojava’ya karşı savaşa girişmesinin önünü açmıştır. NATO üyesi devletlerin bu kirli ve insanlık dışı savaş politikalarını, ittifaklarını kamuoyu önünde teşhir etmek ve Kürdistan’a yönelik hazırlıkları yapılan savaş ve imha saldırılarını durdurmak için duyarlı insanlığın dünyanın her yerinde seslerini yükseltme vakti gelmişti.

Faşist Türk devletinin soykırım saldırılarını durdurmak için 25 Haziran Cumartesi günü Düseldorf’ta yapılacak olan ‘Kürdistanı Savun’ yürüyüşüne tüm halkımızı, dostlarımızı ve savaş karşıtı olan herkesi katılmaya çağırıyoruz.”