TKEP ve Devrimci Parti: Savaşa karşı alanlara!

TKEP ve Devrimci Parti, Rojava işgaline karşı emekçileri ve AKP-MHP faşizmine karşı olan herkesi sokaklara çağırdı.

TKEP/Leninist Merkez Komitesi ve Devrimci Parti Merkez Yürütme Kurulu, Rojava'ya dönük işgalci tehditlerine ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

TKEP: SİZİN SAVAŞINIZ DEĞİL!

Emekçilere seslenen TKEP, "Eli kulağında olan bu savaş, sizin savaşınız değildir. Dinci faşist iktidar ve faşist devlet, sizin oğullarınızı, gençlerinizi sizin olmayan bir savaş için ölüme götürüyor. Bu savaş, zenginler, sömürücüler daha çok semirsin, daha çok kazansın, servetlerine servet katsın diye yapılan bir savaştıBuna karşı olduğunuzu, sokaklarda, alanlarda mücadelenizi yükselterek gösterin" dedi.
"Kardeş Kürt halkına ve diğer ezilen halklar üzerindeki bir zafer, boynunuzdaki kölelik zincirine eklenen yeni ve ağır bir halka olacaktır" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Savaşa ve işgale izin vermeyin; önlemek için alanlara çıkı" mesajı verildi.

DEVRİMCİ PARTİ: AKP-MHP'YE KARŞI OLAN HERKES...

Devrimci Parti de "Kürtlerin bölgede her türlü kazanımı Türkiye egemenleri için savaş ve işgal gerekçesidir" diyerek, şunları ifade etti: "Türkiye emekçileri bilmelidir ki bu operasyonla IŞİD vari çeteler yeniden güçlendirilerek Türkiye koruması altında tekrar katliamlara yönelecektir. İktidarın ve ona payanda olan muhalefet partilerinin 'milli çıkar, milli birlik' çağrıları yalandır. İşgali isteyen egemenlerle hiçbir çıkarımız ortak değildir. Bugün her kim olursa olsun AKP-MHP iktidarına karşıyım diyorsa, bu işgale de amasız-fakatsız karşı durmak zorundadır."