TKP/ML 1. Kongresi'ni yaptı

1. Kongresi'ni yapan TKP/ML, faşizmin öncelikli hedefinin Kürtler olduğuna dikkat çekerek, "Zaman; oturanın ayağa kalkması, halk savaşını sahiplenme zamanıdır" dedi.

Türkiye Komünist Partisi/Marksist Leninist - Merkez Komitesi (TKP/ML-MK), yaptığı yazılı açıklama ile 1. Kongresi'ni “İbrahim’den Mehmet’e Şan Olsun 1. Kongremize!” şiarıyla gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Tarihsel ve siyasi değerlendirmelerin yapıldığı açıklamada, "Faşist diktatörlük, içine girdiği siyasi krizle birlikte saldırılarının dozunu sürekli arttırmakta, bu saldırılarını gerçekleştirecek uygun bir siyasi biçim arayışını sürdürmektedir" denilirken, "Ancak nihayetinde faşist diktatörlük AKP-MHP ittifakıyla şekil bulan Tayyip Erdoğan önderliğinde kumanda edilen topyekûn bir saldırganlık kampanyasını 4 yıldır hayata geçirmektedir. Halk yığınları yoğun bir siyasal saldırı altındadır. Adeta tüm temel ekonomik-sosyal-siyasal hakları gasp edilmekte, örgütlenme hakları faşizmin yasaları, KHK’ları, yargısı, askeri, polisi ve sivil faşist örgütlenmeleri ile ezilmeye çalışılmaktadır" diye kaydedildi.

'KÜRT HAREKETİ ÖNCELİKLİ HEDEF'

Açıklamada, Kürt Özgürlük Hareketi ve mücadelesinin faşizmin temel ve öncelikli hedefi arasında olduğuna dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi: "Başta Kürt gerilla güçleri olmak üzere, legal ve demokratik alandaki tüm ulusal mücadele güçleri ezilmeye, biat etmeye ve diğer toplumsal güçlerden tecrit edilmeye çalışılmaktadır. Faşist diktatörlüğün Kürt politikası içeride ve dışarıda yoğun siyasi-askeri saldırı biçimindedir. Faşizm bu yönelimle Rojava işgaline çıkmış, Efrîn işgal edilmiş ve diğer kantonlar kuşatma altına alınmaya çalışılmıştır. Ancak bu tablo egemen sınıfların siyasal krizine çare olmamış, krizi yeniden üretmenin nedenleri olmuştur. Faşist diktatörlük Kürt meselesi ve bölgesel gelişmeler bağlamında varoluşsal bir kriz ve dönemeç içinde olduğu bilinciyle hareket etmekte, şekil almakta ve yönelim belirlemektedir. Bu anlamda gelecek süreç, her yönüyle siyasal ve toplumsal krizler ve patlamalara gebe koşulları olgunluştırmaktadır."

'HALK SAVAŞINI SAHİPLENELİM'

Açıklamanın sonunda şu mesajlara da yer verildi: "Zaman; oturanın ayağa kalkması, duranın yürümesi, yürüyenin koşması zamanıdır. Zaman; Gerilla mücadelesini yükseltme, Halk Savaşını geliştirme ve sahiplenme zamanıdır."