Toğrul: 7 Haziran’da sarstık, 24 Haziran'da yıkacağız!

HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, 24 Haziran seçimlerinin partiler arası değil, devlet ve devletin yok etmeye çalıştıkları arasında yapılacak bir yarış olacağını söyledi. Toğrul, Avrupa'daki seçmenleri de mutlaka sandığa gitmeye çağırdı.

HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri seçimlerini ANF’ye değerlendirdi.

“24 Haziran’da tıpkı 7 Haziran’daki gibi faşizme darbe vurarak, demokrasi ve özgürlük adına direnişi daha güçlü kılacağız” diyen Toğrul, eşit olmayan koşullarda gidilecek seçimlerde her şeye rağmen halkın gücüyle HDP’nin büyük bir başarı elde edeceğini dile getirdi.

‘PARTİLER ARASI BİR YARIŞ DEĞİL’

Kendilerine yönelik baskı ve tutuklama terörünü hatırlatan Toğrul, HDP’nin gördüğü bütün baskılara rağmen bugün çok güçlü bir şekilde seçimlere hazırlandığı dile getirdi.

“Bizler bu seçimi partiler arası bir yarış olarak görmüyoruz” diyen Toğrul, şöyle devam etti: “Bir tarafta devletin bütün kurumlarını ele geçiren bir kesim, diğer tarafta ise bütün güçleriyle yok etmek istedikleri bizler varız. Onlar bizlere uyguladıkları politika ile bizleri bitirdiklerini düşünüyorlardı, ama yanılıyorlar. Görmedikleri bir şey var o da; halkların 24 Haziran’da onlara vereceği cevaptır.”

‘İKİNCİ TURA BİZ KALACAĞIZ!’

İkinci tura Demirtaş’ın kalacağını söyleyen Toğrul, “Demirtaş Türkiye toplumunun tamamını kapsayan bir siyaset ortaya koyuyor. Bunun yanı sıra Demirtaş, kişiliği ve duruşuyla Türkiye halklarına büyük bir güven veriyor. Hep birlikte ortaya koyacağımız birlikte bir çalışma ile Demirtaş’ı ikinci tura kolaylıkla taşıyabiliriz” ifadeleri kullandı.

‘OHAL KALDIRILMALI, DEMİRTAŞ SERBEST BIRAKILMALI’

Eşit ve demokratik bir seçim yarışının olması için Demirtaş’ın serbest bırakılması, OHAL’in kaldırılması gerektiğinin altını çizen Toğrul, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı adayımız Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde olması kabul edilir bir durum değildir. 6 milyon kişinin oyunu almış birisinin halkla buluşmasının engellenmesi bizim açımızdan kabul edilemez. Demirtaş’ın tutuklu olması zaten bu seçimlerin demokratik olmayacağını göstergesidir.

Yine AKP-MHP ittifakının referandum sürecinde ortaya koydukları uygulamalar, 24 Haziran seçimlerinde yapılacak ne gibi seçim hilelerinin en güzel örneğini ortaya koyuyor. Öte yandan bizim kitlemiz ve seçmenimiz 2 yılı aşkındır büyük bir saldırı altında. Tüm il, ilçe yöneticilerimiz, belediye eş başkanlarımız, vekillerimizin birçoğu tutuklu. Bu şartlarda gidilecek bir seçim ne kadar demokratik olabilir."

‘HALKIMIZ SANDIKTA HESAP SORACAK’

Kürt halkının ve demokratik çevrelerin gördükleri tüm baskı ve katliam politikalarına rağmen ayakta olduğunu ve direndiğini söyleyen Toğrul, “Devletin Kürtlere karşı ortaya koyduğu saldırgan ve katliamcı tutum, 24 Haziran seçimleri öncesi farklı Kürt siyasi partilerini bir araya getirdi. Devletin politikasına karşı alınan ortak bu tavır bizim için önemlidir. Halkımız AKP- MHP faşizminin kendilerine yaşatmış olduğu acıların öfkesini taşıyor. Bunların hesabını da sandıkta soracaktır” diye ekledi.

HDP dışındaki bütün partilerin derdinin, 'sistemi biz yönetelim' derdi olduğunu belirten Toğrul, "Biz ise sistemi yönetmek isteyenlere, tekçi, yok sayıcı, anlayışlara karşı HDP olarak kendi demokratik paradigmamızı hayata geçirmeye çalıyoruz. Halkımız bu gerçekliğin farkında, bu anlamda biz tabanımıza güveniyoruz. Emin olun ki 24 Haziran’da biz kazanacağız" diye kaydetti.

‘AVRUPA SEÇİM GÜVENLİĞİNDE ROL ALMALI’

Avrupa’ya 24 Haziran seçimlerine gözlemci olarak katılmaları çağrısını yapan Toğrul, şunları da dile getirdi:

"Artık eminiz ki dünya ülkeleri, Erdoğan’ın sadece Türkiye’de çatışmayı artıran bir tutuma sahip olmadığını aynı zamanda birçok ülke için bir tehdit unsuru haline dönüştüğünün farkında. Dünya artık AKP-MHP faşizminin DAİŞ ile olan ticari ilişkilerini biliyor. Dünya, çetelerin nasıl Antep’ten Suriye sınırına getirildiğini ve bu çetelerin Kürtlere ve diğer Suriye halklarına karşı savaştırıldığını dahası bu çete gruplarının Türkiye üzeri Avrupa’ya gelerek buralarda eylem yaptığını çok iyi biliyor. Tüm bunlar ortadayken Avrupa’nın tutum almaması olmaz. Bizim Avrupa ülkelerinden istediğimiz bu seçimde en azından fiili engellemelere karşı ciddi eleştiriler yapmaları. OHAL koşulları altında normal bir seçim olmayacağını biliyoruz. Bu koşullar altında yaşanabilecek olan sorunlara karşı seçime gelip gözlemci olarak katılabilirler ve seçmen iradesinin sandığa yansımasını sağlayabilirler."

‘AVRUPA’DAKİ SEÇMENLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR’

Avrupa’daki seçmenlerin 24 Haziran seçimlerinde büyük rol oynayacağını ifade eden Toğrul, şöyle dedi: "Avrupa’daki her seçmen sandığa giderek, faşizminden mi yoksa insanlıktan mı yana olduğunu ortaya koymalı” dedi. Toğrul, “Türkiye’den göçertilen Avrupa’da ve dünyanın birçok ülkesinde yaşayan 3 milyon civarında bir halkımız var. Yadsınmayacak olan bu gücün, 7 Haziran seçimlerinde nasıl bir rol oynadığını açıkça gördük. Bu anlamda mutlaka ve mutlaka Avrupa’daki halkımız sandık başına giderek oylarını kullanmalı."

Avrupa’daki seçmelerin sadece oy kullanmakla yetinmemesi, aynı zamanda ülkedeki insanları harekete geçirme noktasında önemli rol alması gerektiğini belirten Toğrul, “Buradaki vatandaşlarımız mümkün olduğunca ülkede yaşayan eş ve dostunu arayarak onları da harekete geçirmeli. Yine buradaki insanlarımız bizzat seçimler döneminde ülkeye gelerek çalışma yürütmelerini bekliyoruz” dedi.

HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, son olarak şunları söyledi: “100 yıllık bir faşizmin bir anda yok olmayacağını biliyoruz. Ama biz o faşizmi 7 Haziran’da çok iyi sarstığımızı da biliyoruz. 7 Haziran’da olduğu gibi bu faşizme bir kez yine güçlü bir darbe vurarak demokrasi ve özgürlük direnişini yükseltebiliriz.”